Гарбуз смачніше м’яса з часником і сметаною
від Denzhyttya
9 Жовтня, 2021
З гарбуза можна робити найрізноманітніші страви, не тільки солодкі каші і запіканки. Запечений в сковорідці гарбуз з часником і сметаною, відмінно замінить м’ясну закуску.
Інгредієнти:
- гарбуз, 700 г
- часник, 3 зубчики
- сметана, 180 г
- вода, 20 мл
- зелень
- сіль перець
Приготування:
- М’якоть гарбуза ріжемо шматочками.
- Зелень і часник дрібно січемо і змішуємо зі сметаною, солимо за смаком, додаємо перець. Вимішуємо соус до однорідності.
- У сковорідку наливаємо соняшникову олію і викладаємо шматочки гарбуза, обсмажуємо на невеликому вогні до рум’яності.
- Викладаємо соус, перемішуємо масу, зменшуємо вогонь і тушкуємо близько 4 – 5 хвилин.
- Наливаємо воду, перемішуємо, досолюємо за смаком і тушкуємо ще 3 хвилини під кришкою.
Ароматна і ніжна страва в сметанному соусі, просто ідеальне доповнення до різних гарнірів і м’ясних чи рибних частувань. В гарбуз можна ще додати ароматні трави, італійські або провансальські, тоді вийде розкішна європейська страва, як в ресторані.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua