Гарбуз у духовці: просто та смачно. М’який та ніжний гарбузовий кекс

Гарбузовий кекс виходить м’яким та ніжним. Якщо ви додасте ванілін або лимонну, апельсинову цедру, то смак і аромат бісквіту стане яскравим і соковитим, а завдяки гарбузу, випічка виходить вологою, немає потреби в просоченні.

Інгредієнти:

  • гарбуз, 500 г
  • борошно, 250 г
  • цукор, 150 г
  • яйця, 2 шт
  • сметана, 50 г
  • сіль дрібку
  • ванілін або цедра
  • розпушувач, 1 пакетик
  • олія соняшникова, 50 мл

Приготування:

  1. Гарбуз чистимо від шкірки і натираємо на середній тертці.
  2. Яйця з дрібкою солі та ваніліном збиваємо і в процесі додаємо цукор, збиваючи масу до густої та пишної піни.
  3. Вливаємо олію і додаємо сметану (жирну), перемішуємо.
  4. Вводимо гарбузову масу та перемішуємо до однорідності.
  5. Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.
  6. Борошно всипаємо частинами, акуратно вимішуючи щоразу тісто.
  7. Форму застеляємо пергаментом або змащуємо шматочком вершкового масла.
  8. Виливаємо готове тісто у форму. Його має бути трохи більше половини форми.Гарбуз у духовці: просто та смачно. М'який та ніжний гарбузовий кекс
  9. Порада: щоб кекс вийшов пишним та великим, беріть форму з діаметром близько 26 см.
  10. Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.
  11. Деякий час остуджуємо у формі, потім виймаємо та студуємо остаточно.Гарбуз у духовці: просто та смачно. М'який та ніжний гарбузовий кекс

Подавати таке м’яке і ніжне диво можна з цукровою пудрою, змастивши шоколадною пастою або сиропом лимонним, абрикосовим джемом або сметанним кремом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: