Гарбуз у духовці: просто та смачно. М’який та ніжний гарбузовий кекс
від Denzhyttya
14 Листопада, 2021
Гарбузовий кекс виходить м’яким та ніжним. Якщо ви додасте ванілін або лимонну, апельсинову цедру, то смак і аромат бісквіту стане яскравим і соковитим, а завдяки гарбузу, випічка виходить вологою, немає потреби в просоченні.
Інгредієнти:
- гарбуз, 500 г
- борошно, 250 г
- цукор, 150 г
- яйця, 2 шт
- сметана, 50 г
- сіль дрібку
- ванілін або цедра
- розпушувач, 1 пакетик
- олія соняшникова, 50 мл
Приготування:
- Гарбуз чистимо від шкірки і натираємо на середній тертці.
- Яйця з дрібкою солі та ваніліном збиваємо і в процесі додаємо цукор, збиваючи масу до густої та пишної піни.
- Вливаємо олію і додаємо сметану (жирну), перемішуємо.
- Вводимо гарбузову масу та перемішуємо до однорідності.
- Борошно просіюємо і з’єднуємо з розпушувачем.
- Борошно всипаємо частинами, акуратно вимішуючи щоразу тісто.
- Форму застеляємо пергаментом або змащуємо шматочком вершкового масла.
- Виливаємо готове тісто у форму. Його має бути трохи більше половини форми.
- Порада: щоб кекс вийшов пишним та великим, беріть форму з діаметром близько 26 см.
- Випікаємо при 180 градусах близько 40-50 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.
- Деякий час остуджуємо у формі, потім виймаємо та студуємо остаточно.
Подавати таке м’яке і ніжне диво можна з цукровою пудрою, змастивши шоколадною пастою або сиропом лимонним, абрикосовим джемом або сметанним кремом.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua