Гарбузовий крем-суп: ТОП-3 покрокових рецепти з фото

Гарбузовий крем-суп: ТОП-3 покрокових рецепти з фото

Гарбуз – це без перебільшення головний осінній продукт. Особливо смачними і корисними виходять супи. Ділимося рецептами найкрутішими варіантами. Смачного!

Суп-пюре із запеченого гарбуза

Цей затишний домашній суп ідеально підійде для обіду в колі сім’ї. Ароматна індійська приправа відмінно підкреслить солодкуватий смак гарбуза сквош.

Складові:

  • Гарбуз сквош (середнього розміру) 3 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Порошок каррі 1 ст. л.
  • Курячий бульон 2-3 чашки
  • Мелена кориця 1 / 2 ч. Л.
  • Олія 1 ч. л. + Для обсмажування
  • Морська сіль, мелений чорний перець – за смаком
  • Гриби для подачі
  • Хліб для подачі

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Розріжте навпіл гарбуз, очистіть від насіння.
  2. Викладіть гарбуз на деко і запікайте 35-40 хвилин.
  3. Наріжте цибулю. Розігрійте масло в каструлі на середньому вогні.
  4. Додайте цибулю і порошок каррі і пасеруйте до м’якості.
  5. Вийміть ложкою м’якоть з гарбуза і додайте в каструлю.
  6. Додайте бульйон, корицю, доведіть до кипіння, а потім зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин.
  7. За допомогою блендера подрібніть суп до потрібної консистенції.
  8. Приправте сіллю і перцем.
  9. Обсмажте нарізані гриби на невеликій кількості олії.
  10. Підсмажте хліб.
  11. Перед подачею прикрасьте суп підсмаженим хлібом і скибочками грибів.
    Суп-пюре із запеченого гарбуза

Гарбузово-сирний суп

Вершковий сир прекрасно доповнює оксамитову текстуру супу. Крім того, гарбуз – лідер за вмістом заліза серед овочів, багатий вітамінами групи В і корисною клітковиною.

Складові:

  • М’якоть гарбуза 500 г
  • Сир “Філадельфія” 150 г
  • Курячий бульйон 1 л
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершкове масло – шматочок
  • Каррі 1 ч. л.
  • Паприка за смаком
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Нарізати цибулю.
  2. Наріжте кубиками м’якоть гарбуза.
  3. Розтопити вершкове масло в сотейнику.
  4. Пасеруйте цибулю 5 хвилин на слабкому вогні.
  5. Додайте каррі і гарбуз. Обсмажуйте протягом 2 хвилин.
  6. Додайте бульйон, доведіть до кипіння і варіть під кришкою 20 хвилин на слабкому вогні.
  7. Додайте “Філадельфію” і приправте сіллю і перцем.
  8. Подрібніть суп у блендері до стану пюре і потримайте на вогні ще 2 хвилини.
  9. Перед подачею прикрасьте дрібкою паприки.
    Гарбузово-сирний суп

Суп з гарбузом і білими грибами

Поєднання гарбуза і грибів, особливо в супі, не є традиційним, однак, це ідеально підходить для осіннього обіднього столу.

Складові:

  • Цибуля 1 шт.
  • Гарбуз 800 г
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Курячий бульон – по необхідності
  • Кмин за смаком
  • Білі гриби свіжі 150 г
  • Пармезан 50 г
  • Масло вершкове 1 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очистити і нарізати цибулю, потім обсмажити її в глибокій сковороді з оливковою олією. Тим часом, очистити гарбуз, видалити насіння і нарізати кубиками.
  2. Додати гарбуз в сковороду і злегка обсмажити до золотистої скоринки. Коли кубики підрум’яняться, залити їх курячим бульйоном так, щоб він повністю закрити гарбуз.
  3. Варити під кришкою близько 20 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким. У цей час вимити і нарізати гриби пластинками, далі обсмажити їх в невеликій сковороді з оливковою олією на сильному вогні до коричневого кольору. Додати вершкове масло і смажити ще 2 хвилини, помішуючи.
  4. Подрібнити гарбузовий суп у блендері, додавши при необхідності ще трохи бульйону. Посолити, поперчити і додати за смаком кмин. Подавати зі смаженими грибами і нарізаним пармезаном.
    Суп з гарбузом і білими грибами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: