Гарячі бутерброди з картоплею: рецепт приготування
від Denzhyttya
15 Січня, 2021
Бутерброди відносяться до простих закусок швидкого приготування. Але навіть для створення бутербродів необхідно підходити з творчістю і фантазією, тоді ваша страва вийде вишуканою і смачною. Готуємо гарячі бутерброди, які ідеально підійдуть для ситного сніданку в колі сім’ї. В якості начинки використовуємо терту картоплю, тому за смаком бутерброди трохи нагадують деруни.
Інгредієнти:
- Батон – 1/2 шт
- Картопля – 3 шт
- Цибуля ріпчаста – 1 шт
- Яйце куряче – 2 шт
- Часник – 2-3 зубчик
- Соняшникова олія – 50 мл
- Зелень – за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
Приготування:
- Підготуйте всі необхідні продукти для приготування гарячих бутербродів.
- Бульби картоплі очистіть від шкірки, ретельно вимийте, натріть на тертці з дрібними отворами. Картопляну масу добре відіжміть руками, повністю позбавляючи від рідини.
- Головку цибулі очистіть, також натріть на дрібній тертці. Часник пропустіть через спеціальний прес. Цибулеве пюре і подрібнений часник додайте до картоплі, перемішайте.
- Вбийте в суміш два курячих яйця, всипте мелений перець і сіль за смаком. Також можна додати сушені трави або подрібнену свіжу зелень. Масу ретельно перемішайте до однорідності.
- Також можна додати сушені трави або подрібнену свіжу зелень. Масу ретельно перемішайте до однорідності.
- Пшеничний батон наріжте на однакові шматки середньої товщини. Також можна використовувати вже нарізний батон. На одну сторону скибочок нанесіть картопляну масу, розподіліть її по всьому периметру, формуючи невеликі гірки.
- На вогонь поставте сковороду, влийте невелику порцію олії, добре її прогрійте. На олійну поверхню покладіть заготовки картопляної масою вниз. Олія обов’язково має бути гарячою.
- Смажте заготовки на середньому вогні приблизно 3 хвилини з одного боку, щоб картопляна маса злегка підрум’янилася. Потім грінки акуратно переверніть лопаткою, обсмажте іншу сторону до легкого рум’янцю.
- Таким чином по черзі посмажте всі екземпляри. Після смаження бутерброди викладіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала зайву олію.
Бутерброди подайте на стіл в теплому вигляді, присипте їх свіжою зеленню. Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки