Гарячі бутерброди з картоплею: рецепт приготування

Бутерброди відносяться до простих закусок швидкого приготування. Але навіть для створення бутербродів необхідно підходити з творчістю і фантазією, тоді ваша страва вийде вишуканою і смачною. Готуємо гарячі бутерброди, які ідеально підійдуть для ситного сніданку в колі сім’ї. В якості начинки використовуємо терту картоплю, тому за смаком бутерброди трохи нагадують деруни.

Інгредієнти:

  • Батон – 1/2 шт
  • Картопля – 3 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Часник – 2-3 зубчик
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Зелень – за смаком
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте всі необхідні продукти для приготування гарячих бутербродів.
  2. Бульби картоплі очистіть від шкірки, ретельно вимийте, натріть на тертці з дрібними отворами. Картопляну масу добре відіжміть руками, повністю позбавляючи від рідини.
  3. Головку цибулі очистіть, також натріть на дрібній тертці. Часник пропустіть через спеціальний прес. Цибулеве пюре і подрібнений часник додайте до картоплі, перемішайте.
  4. Вбийте в суміш два курячих яйця, всипте мелений перець і сіль за смаком. Також можна додати сушені трави або подрібнену свіжу зелень. Масу ретельно перемішайте до однорідності.
  5. Також можна додати сушені трави або подрібнену свіжу зелень. Масу ретельно перемішайте до однорідності.
  6. Пшеничний батон наріжте на однакові шматки середньої товщини. Також можна використовувати вже нарізний батон. На одну сторону скибочок нанесіть картопляну масу, розподіліть її по всьому периметру, формуючи невеликі гірки.Гарячі бутерброди з картоплею: рецепт приготування
  7. На вогонь поставте сковороду, влийте невелику порцію олії, добре її прогрійте. На олійну поверхню покладіть заготовки картопляної масою вниз. Олія обов’язково має бути гарячою.
  8. Смажте заготовки на середньому вогні приблизно 3 хвилини з одного боку, щоб картопляна маса злегка підрум’янилася. Потім грінки акуратно переверніть лопаткою, обсмажте іншу сторону до легкого рум’янцю.Гарячі бутерброди з картоплею: рецепт приготування
  9. Таким чином по черзі посмажте всі екземпляри. Після смаження бутерброди викладіть на паперову серветку, щоб вона ввібрала зайву олію.

Бутерброди подайте на стіл в теплому вигляді, присипте їх свіжою зеленню. Смачного!

Гарячі бутерброди з картоплею: рецепт приготування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: