Гарячі домашні ковбаски, які можна навіть заморожувати
від Denzhyttya
17 Лютого, 2021
Сьогодні хочу поділиться рецептом гарячих домашніх ковбасок. Розповім Вам про секретний інгредієнті, який робить такі ковбаски не просто смачними, а дуже смачними. А ще така страва зручна тим, що можна все підготувати заздалегідь за 2-3 дні і ставити в холодильнику чекати своєї години, буде навіть ще смачніше.
Інгредієнти:
- М’ясо філе – 1,5 кг.
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Вода – 150 мл.
- Чорний перець – 1/2 ч.л. (або за смаком)
- Лавровий лист – 3-4 шт. (1ч.л.)
- Часник – 8 зуб.
- Оболонка натуральна – 1,5-2 м.
Приготування:
- Беремо м’ясо, м’ясо можна брати будь-яке, але мама на святковий стіл завжди їх готує тільки зі свинини. Вага м’яса 1,5 кг. Нарізаємо ножем на дрібні кубики. Чим дрібніше, тим краще.
- Кладемо м’ясо в глибоку миску додаємо сіль 1,5 ч.л. з розрахунку 1/2 ч.л. на половину кг м’яса. Додаємо чорний перець половину ч.л., часник приблизно 8 зубчиків пропустимо через прес для часнику. А тепер головний інгредієнт, який додасть незвичайний смак таким ковбасок це лавровий лист.
- Беремо 3-4 листочка і подрібнюємо їх за допомогою кавомолки або блендера. Повинна вийде 1 ч.л. такого порошку. Додаємо у фарш. Вливаємо 150 мл води в м’ясо для соковитості і все перемішуємо.
- Тепер нам знадобляться натуральна оболонка, я купую їх зараз в магазині в м’ясному відділі.
- Знадобиться приблизно 2 метри. У склянці змішаємо 30 мл 9% оцту з 30 мл води. Опускаємо кишки в розчин і залишаємо на 10-15 хвилин. Так вони стануть більш слухняними. Тепер їх промиваємо, найзручніше це робити під проточною водою.
- Беремо м’ясорубку з насадкою для ковбаси. Одягаємо оболонку. І наповнюємо її м’ясом, намагаємося робити це не щільно. Тепер ділимо на порційні шматочки, робити це легко. Беремо і перекручуємо в потрібному місці.
- Тепер наші ковбаски обов’язково потрібно прибрати в холодильник на добу. За цей час вони промаринуються і зміцніють. Можна залишити і навіть на дні 2. А потім прибрати в морозильну камеру, якщо хочете приготувати про запас.
- Минуло 24 години дістаємо наші ковбаски голкою робимо, кілька проколів в кожній ковбасці, щоб процесі смаження нічого не тріснуло.
- Кладемо на деко і ставимо в духовку запікаємо до готовності при 200 градусах 60 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.
- Тепер подаємо гарячими з гарніром. Дуже смачно, соковито і ароматно. До речі холодні вони не менш смачні.
Рекомендую приготувати і Ви переконається як же це смачно.
Джерело:
shkola-zhyttia.com.ua