Генеральський салат.
від Denzhyttya
25 Серпня, 2021
Нещодавно у нас було застілля, до нас приходили гості. Я поставила на стіл салат “Генеральський” в якості закуски, і він розійшовся серед гостей просто моментально. Мені навіть жартома запропонували готувати його на продаж.
Овочів зараз в достатку, коштують вони зовсім не дорого. Любителям заготовок я раджу урізноманітнити своє меню рецептом цього салату. Як доповнення до гарнірів і страв з м’яса така закуска відмінно підійде. Навіть супчик на його основі можна зварити.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг
- Огірки – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 300 г
- Капуста – 300 г
- Перець солодкий – 300 г
- Морква – 200 г
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 100 г
- Оцет 9% – 80 мл
- Олія соняшникова – 150 г
- Петрушка – великий пучок
- Перець Чилі – 1 шт (за смаком)
Приготування:
- Дрібно шаткую капусту і викладаю у велику каструлю. Далі додаю солодкий перець, порізаний соломкою.
- Додаю помідори. Помідори ріжу середніми часточками (не дрібно). Далі додаю цибулю, порізану чверть кільцями.
- Нарізаю моркву і додаю до овочів. Далі в салат відправляються свіжі огірочки.
- Овочів я використовую багато, тому в процесі приготування замінила каструлю на більш об’ємну. Додаю подрібнену петрушку і перець чилі (можна обійтися без перцю, якщо не любите гостре). Потім додаю оцет.
- Слідом виливаю олію, висипаю цукор і сіль. Перемішую салат і залишаю його маринуватися на 3 години. За цей час овочі виділять велику кількість соку.
- Розкладаю салат по банках. Залишки соку теж виливаю в баночки. У мене вийшло 5 баночок об’ємом 0,75 л. Далі накриваю банки кришками.
- Потім беру велику емальовану каструлю і на її дно кладу невеликий рушник. Ставлю в каструлю банки і заливаю їх злегка гарячою водою. Ставлю каструлю на плиту і доводжу воду до кипіння. Стерилізую банки на середньому вогні під кришкою 25 хвилин. Потім гарячі банки щільно закриваю кришками, перевертаю і вкриваю ковдрою до повного охолодження.
Приємного смаку!
Джерело:
mandarynka.com.ua