Генеральський салат.

Нещодавно у нас було застілля, до нас приходили гості. Я поставила на стіл салат “Генеральський” в якості закуски, і він розійшовся серед гостей просто моментально. Мені навіть жартома запропонували готувати його на продаж.

Овочів зараз в достатку, коштують вони зовсім не дорого. Любителям заготовок я раджу урізноманітнити своє меню рецептом цього салату. Як доповнення до гарнірів і страв з м’яса така закуска відмінно підійде. Навіть супчик на його основі можна зварити.

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг
  • Огірки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 300 г
  • Капуста – 300 г
  • Перець солодкий – 300 г
  • Морква – 200 г
  • Сіль – 2 ст.л.
  • Цукор – 100 г
  • Оцет 9% – 80 мл
  • Олія соняшникова – 150 г
  • Петрушка – великий пучок
  • Перець Чилі – 1 шт (за смаком)

Приготування:

  1. Дрібно шаткую капусту і викладаю у велику каструлю. Далі додаю солодкий перець, порізаний соломкою.Генеральський салат. Гості просять готувати на продаж. Закатую подвійну порцію
  2. Додаю помідори. Помідори ріжу середніми часточками (не дрібно). Далі додаю цибулю, порізану чверть кільцями.Генеральський салат. Гості просять готувати на продаж. Закатую подвійну порцію
  3. Нарізаю моркву і додаю до овочів. Далі в салат відправляються свіжі огірочки.Генеральський салат. Гості просять готувати на продаж. Закатую подвійну порцію
  4. Овочів я використовую багато, тому в процесі приготування замінила каструлю на більш об’ємну. Додаю подрібнену петрушку і перець чилі (можна обійтися без перцю, якщо не любите гостре). Потім додаю оцет.Генеральський салат. Гості просять готувати на продаж. Закатую подвійну порцію
  5. Слідом виливаю олію, висипаю цукор і сіль. Перемішую салат і залишаю його маринуватися на 3 години. За цей час овочі виділять велику кількість соку.Генеральський салат. Гості просять готувати на продаж. Закатую подвійну порцію
  6. Розкладаю салат по банках. Залишки соку теж виливаю в баночки. У мене вийшло 5 баночок об’ємом 0,75 л. Далі накриваю банки кришками.Генеральський салат. Гості просять готувати на продаж. Закатую подвійну порцію
  7. Потім беру велику емальовану каструлю і на її дно кладу невеликий рушник. Ставлю в каструлю банки і заливаю їх злегка гарячою водою. Ставлю каструлю на плиту і доводжу воду до кипіння. Стерилізую банки на середньому вогні під кришкою 25 хвилин. Потім гарячі банки щільно закриваю кришками, перевертаю і вкриваю ковдрою до повного охолодження.Генеральський салат. Гості просять готувати на продаж. Закатую подвійну порцію

Приємного  смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: