Горіховий пляцок на згущеному молоці

Якщо ви ще ніколи не готували пляцок, Саме час спробувати! Після першого шматочка це частування потіснить у вашому списку улюблені десерти. Ніде правди діти, рецепт досить трудомісткий, але результат того безперечно вартий!

Не існує єдиного способу приготування пляцка, адже ця смакота зайняла міцні позиції в кухнях відразу кількох народів. Його готують і в Чехії, і в Польщі, і на території Західної України. Це щось середнє між невисоким пирогом і тортом. Сьогодні дізнаємося, як спекти горіховий пляцок!

Інгредієнти:

  • кефір 800 мл
  • яйце 4 шт.
  • цукор 600 г
  • Ванільний цукор 16 г
  • Згущене молоко варене 200 г
  • сода 1 ч. л.
  • оцет 1 ст. л.
  • пшеничне борошно 620 г
  • какао-порошок 50 г
  • арахіс 200 г
  • молоко 1 л
  • вершкове масло 450 г
  • шоколадний пудинг 120 г
  • вода 100 мл
  • розчинна кава 1 ч. Л.
  • чорний шоколад 100 г
  • соняшникова олія 4 ст. л.

Приготування:

  1. Почнемо з приготування коржів для пляцка. З’єднайте кефір, 350 г цукру, ванільний цукор і яйця. Збийте інгредієнти до розчинення цукру.кефір, цукор і яйця
  2. Додайте соду, погашену оцтом, варене згущене молоко, просійте борошно і какао. Перемішайте рідке тісто.просіювання борошна
  3. За допомогою качалки подрібніть арахіс і додайте його в тісто, перемішайте.додавання подрібненого арахісу
  4. Застеліть форму для випікання пергаментом і викладіть на неї половину тіста. Випікайте півгодини при температурі 180 ° С. Те ж саме зробіть з другою половиною тіста. Готовність коржів перевіряйте зубочисткою або дерев’яною шпажкою.тісто в формі для випікання
  5. Охолоджені коржі розрізати вздовж на 2 частини. Змішайте воду, 20 г цукру і розчинну каву. Просочіть сиропом коржі.просочення коржів сиропом
  6. Тепер приготуємо крем. Для цього розділіть молоко на 2 частини. В одну частину всипте шоколадний пудинг. А в другу додайте цукор, що залишився і поставте суміш на вогонь підігріватися.молоко
  7. У кипляче молоко влийте шоколадне молоко, постійно помішуючи. Варіть на маленькому вогні, поки маса не почне густіти, не забуваючи помішувати. Зніміть пудинг з вогню і накрийте його харчовою плівкою .шоколадний пудинг під плівкою
  8. Розм’якшене масло збивайте міксером, додаючи охолоджений пудинг по 1 ложці.приготування крему
  9. Кожен корж щедро змащуйте кремом, укладаючи їх один на одного. Залиште трохи крему для змазування бічних частин десерту.формування Пляцек
  10. Розтопіть шоколад і змішайте його з рослинним маслом. Що вийшла глазур’ю змастіть верх пляцка. За бажанням прикрасьте смаколик подрібненим арахісом. Відправте  десерт в холодильник на кілька годин.прикраса Пляцек

Ви можете прикрасити пляцок не тільки арахісом, але і шоколадною стружкою. А якщо ви печете  до якогось свята, покрийте його шоколадною глазур’ю, а потім тематично прикрасьте кремом. Вийде чудово!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: