Гормон радості або шматочок білого шоколаду .
Всі ми любимо шоколад. Я , наприклад , люблю абсолютно все солодке ), але якби запропонували вибрати між чорним та білим шоколадом , то я звичайно б віддала перевагу чорному . Але ми всі такі різні і наші смаки відповідно. Комусь подобається білий шоколад. Хотілось би зупинитися на білому шоколаді . Чи корисний він для здоров”я?
Чи знаєте ви, що білий шоколад – це зовсім не шоколад? Білий шоколад складається з масла какао, сухого молока і цукру. Кожен вид шоколаду в своїй основі має один спосіб виготовлення. Однак нюанси приготування варіюються в залежності від рецепту, якості і типу сировини. При цьому, у всього шоколаду є відмітний характерний аромат какао.
Незважаючи на схожу консистенцію, білий шоколад відрізняється, у нього явно виражений солодкий смак, який далекий від смаку какао. На думку експертів, все тому, що білий шоколад – це зовсім не шоколад.
«Він не містить самого какао, тільки його масло», – говорить Дієго Бадаро (Diego Badar), власник фабрики по виробництву шоколаду. І в цьому вся суть: рецепт білого шоколаду не передбачає використання шоколадного лікеру, що витягається з какао.
Для створення цієї солодощі застосовується тільки масло какао, що отримується в результаті віджиму. Білий шоколад можна називати шоколадом, якщо поряд з іншими вимогами, він містить не менш 20 відсотків какао-масла. Проте багато виробників, коли мова йде про білий шоколад для масового ринку, використовують рослинні олії замість масел какао, тому і є така істотна різниця смаку.
Деякі люди, які стверджують, що їм не подобається білий шоколад, ніколи не пробували його сьогодення. Реальний білий шоколад володіє багатим вершковим шоколадним смаком. У доповненні до 20 відсотків какао масел, продукт повинен містити не менше 15 відсотків сухого молока і понад 55 відсотків цукру.
Білий шоколад надає позитивну дію на нервову систему, сприяючи виробленню серотоніну – гормону радості. Він в свою чергу дозволяє легше переносити больові відчуття і деякі захворювання. Виділення гормону серотоніну мозком вводить людину в стан легкої ейфорії, що допомагає боротися зі стресами і долати напругу. Однак надмірне вживання цього десерту призводить до дратівливості і підвищеної стомлюваності, зниження працездатності. Це обумовлено великою кількістю цукру, який використовується в приготуванні білого шоколаду. Цукор -один з головних негативних елементів звичного раціону людини, який провокує розвиток безлічі недуг.
Але що ж робити тим , хто обожнює білий шоколад? Звичайно вихід є! Його можно приготувати вдома.
Для приготування домашнього білого шоколаду, перш за все, вам знадобиться какао-масло. Придбати його можна в спеціалізованих кондитерських магазинах або в аптеці. Обсяг інгредієнта становить 30% від загальної маси готового продукту. Вам знадобиться 100 грамів. У такій кількості візьміть цукрову пудру і сухе молоко. Для аромату візьміть трохи натуральної ванілі.
Чому краще взяти цукрову пудру. При змішуванні вона швидко розчиняється і з’єднується із загальною консистенцією. Цукор тане погано і в готовому продукті можуть залишитися кристалики. Якщо цукрової пудри під рукою немає, то цукор краще розтопити на вогні до рідкого стану.
Спосіб приготування:
- масло какао подрібніть і поставте на водяну баню – можна додати трохи більше цього інгредієнта, якщо хочете отримати більш маслянисту консистенцію, тоді збільште і кількість цукру;
- розтоплене масло змішайте з цукровою пудрою, ваніліном і сухим молоком (в якості останнього інгредієнта можна використовувати дитяче молочне харчування);
- не знімаючи з водяної бані, все ретельно перемішайте віночком або міксером;
- готову суміш розлийте по формах і приберіть в холодильник .
- через годину вийміть готовий шоколад з форм і подавайте до столу або використовуйте для прикраси ваших фірмових десертів. Приємної насолоди!