Гості не повірили, що тут тільки кабачок, куряча грудка і яйце (без борошна, манки, крохмалю)
від Denzhyttya
27 Липня, 2021
Виходять дуже ніжні, соковиті, з ароматом спецій чи то оладки, чи то котлетки. Це ПП рецепт, тому що в ньому НЕ буде ні борошна, ні манки, ні картоплі, ні крохмалю. А щоб було зовсім правильно, ці оладки можна запекти в духовці або приготувати на водяній бані. Ну і останнє, що хочу сказати, робити ці котлети – оладки від сили півгодини.
Приготування:
- Один середній молоденький кабачок ріжемо великими кубиками, щоб потім його можна було пропустити через м’ясорубку або перебити блендером.
- Також на великі шматки ріжемо цибулю.
- Тепер беремо куряче філе і ріжемо його на такі ж шматочки, що підходить для блендера або м’ясорубки. У цьому рецепті необхідно використовувати саме курячу грудку, тому що вона добре вбере в себе сік кабачка.
- Спочатку викладаємо в чашу комбайна (або блендера) кабачки, цибулю і часник і перетворюємо їх в однорідну масу.
- Потім додаємо сюди курячу грудку і знову пробиваємо комбайном до отримання однорідної маси.
- Ось така маса повинна у нас вийти. Викладаємо цю масу в миску.
- Тепер вбиваємо сюди одне яйце і додаємо дві столові ложки вівсяних пластівців. Перед цим я ці вівсяні пластівці я подрібнила блендером до дуже дрібного стан, майже що муки.
- Відразу додаємо сіль, чорний мелений перець, трохи сушеного часнику, і спецій для курки. До складу моїх спецій для курки входить мелений коріандр, хмелі-сунелі, солодка паприка, сушені базилік і петрушка.
- Добре перемішуємо все, і наша маса для котлет – оладок готова.
- Смажимо на невеликій кількості добре розігрітої олії по пару хвилин з кожного боку. Масу на сковорідку я викладаю ложкою, а потім надаю їй форму котлетки.
- І ось так швидко, дійсно за півгодини, я наготувала цілу гору смачних котлеток на вечерю своїй родині.
Джерело:
mandarynka.com.ua