Гострі мариновані баклажани з часником. Смачна закуска до будь-якої страви

Секрет цієї закуски в тому, що баклажани спочатку обсмажуються, а потім маринуються з часником та гострим перцем. До речі, якщо бажаєте не гострі баклажанчики, а просто мариновані з часником, то пекучий перець можна не додавати.

Інгредієнти:

  • баклажани – 2,5 кг
  • часник – 150гр
  • перець болгарський – 5 шт
  • перець гострий – 3 стручки
  • олія соняшникова – 0,5 склянки + для обсмажування баклажанів
  • оцет 9% – 0,5 склянки
  • сіль за смаком

Приготування:

  1. Баклажани нарізаємо кружечками товщиною 5 мм, солимо за смаком і залишаємо на 2 години. Потім віджимаємо та обсмажуємо з двох сторін.
  2. Приготуємо соус: через м’ясорубку пропускаємо часник, болгарський перець та гострий перець. Як я вже сказала вище, гостроту можна регулювати: взяти більше або менше перцю або взагалі його прибрати. Якщо готуватимете цю закуску без гострого перцю, то додатково візьміть ще один болгарський.
  3. До овочів, пропущених через м’ясорубку, додаємо олію та оцет 9%. Перемішуємо, варимо після закипання 5 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.
  4. Зверніть увагу: в соус я не кладу ні сіль, ні цукор. Тієї солі, що на баклажанах для мене достатньо. Якщо хочете, посоліть соус за смаком.
  5. Тепер починаємо “збирати” закуску. Заливаємо обсмажені баклажани соусом, що вийшов, перемішуємо і розкладаємо по стерилізованих банкам. Закриваємо кришками і після повного охолодження прибираємо на зберігання.

Смакота нереальна! Приємного смаку!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: