Гострий салат на зиму. Подавати до будь-яких рибних і м’ясних страв
від Denzhyttya
28 Вересня, 2021
Гострий салат на зиму стане однією з ваших улюблених зимових страв.
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 кілограм
- Помідори – 1,5 кілограма
- Морква – 150 грам
- Солодкий перець – 1 кілограм
- Соняшникова олія – 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста – 500 грам
- Цукор – 50 грам
- Сіль – 50 грам
- Оцет 9% – 50 мілілітрів
- Чорний мелений перець – 1 чайна ложка
- Часник – 1 головка
- Гострий перець – 1 штука
Приготування:
- Помідори пропустіть через м’ясорубку або подрібніть в блендері.
- Приготовлені баклажани наріжте кружечками, трохи посоліть і на годину відкладіть в сторону.
- Болгарський перець наріжте соломкою, цибулю півкільцями, моркву, часник і невеликий шматочок гострого перцю пропустіть через м’ясорубку, отриману суміш змішайте з приготованим помідорним соусом.
- Влийте масу в каструлю і поставте на середній вогонь. Коли суміш підігріється, додайте спеції, оцет і олію, доведіть до кипіння.
- Нарізані баклажани промийте від солі і разом з цибулею і перцем додайте до киплячої суміші. На зменшеному вогні тушкуйте салат ще 40 хвилин. Поки салат тушкується, простерилізуйте банки, просушіть і охолодіть їх.
- Розкладіть готовий салат в простерилізовані літрові банки і закатайте.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua