Готуємо чудову аджику без варіння: рецепт ядерного соусу :)
Готується така соковита аджика дуже просто, швидко і з доступних продуктів.
Для соусу ми візьмемо:
- помідори – 1 кг;
- болгарський перець – 1 кг;
- перець чилі – 7 шт;
- виноградний оцет 6% – 100 мл;
- соняшникова олія – 50 мл;
- свіжа кінза – 1 пучок;
- часник – 2 головки;
- цукор – 4 ст л;
- сіль – 2 ст л;
- мелений коріандр – 1 ст л;
- чорний перець – 1 ч л.
Переходимо до приготування аджики
Так як варити ми аджику не будемо, беріть всі продукти високої якості: овочі цілі, що були не побиті і не гнилі.
Всі інгредієнти повинні бути заздалегідь промиті і просушені.
Нарізаємо помідори на дві половинки, а з перців чилі зрізаємо зелену «шапочку»: насіння залишаємо. З болгарських перців, навпаки, повністю все видаляємо і ріжемо на великі пласти.
Зараз буде найголовніший процес приготування: всі продукти необхідно перекрутити через м’ясорубку.
Нарізаємо кінзу і додамо до овочів.
В отриману масу додаємо оцет, соняшникову олію, сіль, цукор і всі спеції: далі все ретельно перемішуємо, щоб інгредієнти змішалися між собою.
Залиште на столі аджику приблизно на 6 годин, після чого її можна буде розміщати в стерилізовані банки. Кожні 40 хвилин помішуйте соус.
Всім смачного!