Готуємо найсмачніші рулети в духовці з начинкою, як колись у бабусі з печі: випічка виходить пишна і м’якенька, начинку можна брати за смаком

Неповторний рулет із дивовижним ароматом та смачною начинкою на кожен день. І він не набридне, бо начинку беремо за смаком – яблука, груші, горіхи, мак, шоколадну тощо.

Рецепт досить простий, розповім всі нюанси його приготування, а ще покажу, як красиво сформувати рулет, адже людина спочатку бачить, а потім пробує. Має бути і смачно, і красиво!

Інгредієнти:

Тісто:

  • олія 30 мл
  • вершкове масло 30 г
  • цукор 70 г
  • молоко 220 мл
  • яйця 2 шт.
  • сіль 1/4 ч. л.
  • дріжджі сухі 6 г
  • оцет (9%) 1 ст. л.
  • борошно 500-550 г

Начинка:

  • горіхи волоські 80 г
  • родзинки 80 г
  • яєчний білок 1 шт.

Для змащування:

  • жовток 1 шт.
  • молоко 1 ст. л.

Приготування:

  1. Почнемо із тіста. У миску виливаємо олію і додаємо м’яке вершкове масло, цукор і добре розмішуємо силіконовою лопаткою або ложкою.
  2. Тепер розбиваємо яйця, додаємо сіль, тепле молоко та висипаємо сухі дріжджі. Перемішуємо.
  3. А зараз важливий момент – до дріжджового тіста додаємо оцет.
  4. Дріжджі дуже люблять кисле середовище, тому вони можуть сприяти кращому підйому тіста та підвищують якість клейковини борошна.
  5. І починаємо вводити частинами просіяне борошно. Замішуємо м’яке тісто, що не липне до пальців, і залишаємо для підйому на 1 годину.Готуємо найсмачніші рулети в духовці з начинкою, як колись у бабусі з печі: випічка виходить пишна і м'якенька, начинку можна брати за смаком
  6. У цей час зробимо начинку. Волоські горіхи подрібнюємо, додаємо родзинки та білок, який необхідно збовтати вилкою до білої піни. Поєднуємо всі інгредієнти разом.Готуємо найсмачніші рулети в духовці з начинкою, як колись у бабусі з печі: випічка виходить пишна і м'якенька, начинку можна брати за смаком
  7. Тісто, що підійшло, обминаємо і ділимо на 2 частини. Відповідно у нас буде 2 рулети. Розкачуємо тісто (не тонко) у прямокутник і половину начинки кладемо ближче до краю тіста. Решту тіста нарізаємо на широкі смужки (дорізаємо до країв), а в центрі кожної смужки робимо надрізи.Готуємо найсмачніші рулети в духовці з начинкою, як колись у бабусі з печі: випічка виходить пишна і м'якенька, начинку можна брати за смаком
  8. Скручуємо смужки тіста, як на хмиз і потім скачуємо в рулет. Теж саме робимо і з другою частиною тіста.Готуємо найсмачніші рулети в духовці з начинкою, як колись у бабусі з печі: випічка виходить пишна і м'якенька, начинку можна брати за смаком
  9. Перекладаємо рулети на деко, застелене папером для випічки. Змащуємо зверху сумішшю жовтка та молока і ставимо випікатися в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку (газову) на 25-30 хвилин, а в електричній 20-25 хв.Готуємо найсмачніші рулети в духовці з начинкою, як колись у бабусі з печі: випічка виходить пишна і м'якенька, начинку можна брати за смаком

Найсмачніші рулети не тріскаються, виходять гарними, рум’яними, м’якенькими та дуже пишними. Вони не черствіють і зберігають свою свіжість надовго.Готуємо найсмачніші рулети в духовці з начинкою, як колись у бабусі з печі: випічка виходить пишна і м'якенька, начинку можна брати за смаком

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: