Готуємо найсмачніші рулети в духовці з начинкою, як колись у бабусі з печі: випічка виходить пишна і м’якенька, начинку можна брати за смаком
від Denzhyttya
31 Січня, 2023
Неповторний рулет із дивовижним ароматом та смачною начинкою на кожен день. І він не набридне, бо начинку беремо за смаком – яблука, груші, горіхи, мак, шоколадну тощо.
Рецепт досить простий, розповім всі нюанси його приготування, а ще покажу, як красиво сформувати рулет, адже людина спочатку бачить, а потім пробує. Має бути і смачно, і красиво!
Інгредієнти:
Тісто:
- олія 30 мл
- вершкове масло 30 г
- цукор 70 г
- молоко 220 мл
- яйця 2 шт.
- сіль 1/4 ч. л.
- дріжджі сухі 6 г
- оцет (9%) 1 ст. л.
- борошно 500-550 г
Начинка:
- горіхи волоські 80 г
- родзинки 80 г
- яєчний білок 1 шт.
Для змащування:
- жовток 1 шт.
- молоко 1 ст. л.
Приготування:
- Почнемо із тіста. У миску виливаємо олію і додаємо м’яке вершкове масло, цукор і добре розмішуємо силіконовою лопаткою або ложкою.
- Тепер розбиваємо яйця, додаємо сіль, тепле молоко та висипаємо сухі дріжджі. Перемішуємо.
- А зараз важливий момент – до дріжджового тіста додаємо оцет.
- Дріжджі дуже люблять кисле середовище, тому вони можуть сприяти кращому підйому тіста та підвищують якість клейковини борошна.
- І починаємо вводити частинами просіяне борошно. Замішуємо м’яке тісто, що не липне до пальців, і залишаємо для підйому на 1 годину.
- У цей час зробимо начинку. Волоські горіхи подрібнюємо, додаємо родзинки та білок, який необхідно збовтати вилкою до білої піни. Поєднуємо всі інгредієнти разом.
- Тісто, що підійшло, обминаємо і ділимо на 2 частини. Відповідно у нас буде 2 рулети. Розкачуємо тісто (не тонко) у прямокутник і половину начинки кладемо ближче до краю тіста. Решту тіста нарізаємо на широкі смужки (дорізаємо до країв), а в центрі кожної смужки робимо надрізи.
- Скручуємо смужки тіста, як на хмиз і потім скачуємо в рулет. Теж саме робимо і з другою частиною тіста.
- Перекладаємо рулети на деко, застелене папером для випічки. Змащуємо зверху сумішшю жовтка та молока і ставимо випікатися в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку (газову) на 25-30 хвилин, а в електричній 20-25 хв.
Найсмачніші рулети не тріскаються, виходять гарними, рум’яними, м’якенькими та дуже пишними. Вони не черствіють і зберігають свою свіжість надовго.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com