Готуємо найсмачніший львівський сирник: шикарний, завжди вдалий рецепт, а випічка ароматна та неймовірно смачна
від Denzhyttya
22 Грудня, 2022
Приготуємо неймовірний сирний десерт – це дуже смачно, красиво та швидко, готується на раз – два. Найсмачніший десерт без борошна, готую його для рідних і у свята, і у будні дні.
Можна приготувати як сирну Великодню паску, або на Різдвяні свята не потрібна спеціальна форма. На смак як чізкейк, але не потрібні дорогі продукти, вершковий сир. У десерту кремова та ніжна консистенція, просто тане у роті – ідеально до чаю.
Інгредієнти:
На форму 22×15 або круглу 18-20 см, на ~ 1 кг:
- 500 грам сиру
- 80 грам вершкового масла (розтопити)
- 130 грам сметани
- 4 яйця
- 80 грам цукру, якщо любите посолодше 100-120 грам цукру
- 10 – 20 грам ванільного цукру або трохи ваніліну
- 15 грам крохмалю (можна замінити на борошно або манку)
- 2 ст. л. лимонного соку(за бажанням)
- цедра апельсина та лимона (за бажанням)
- 1/3 ч. л. куркуми (за бажанням для гарного кольору)
- 30 грам маку
- 150 грам будь-яких сухофруктів (у мене родзинки, курага та цукати)
Приготування:
- В мисці з’єднуємо сир, розтоплене вершкове масло, цукор, ванільний цукор, куркуму по бажанню, лимонний сік і сметану. Всі ці продукти перемішуємо міксером до однорідної маси.
- Додаємо крохмал, його можна замінити на борошно або манку, знову перемішати міксером.
- Додаємо яйця по одному, після кожного перемішуємо міксером, повинна вийти однорідна, гладка маса, схожа на крем.
- Далі в окрему мисочку викладаємо невелику кількість сирної маси.
- В цю маленьку миску з сирною масою додаю мак і перемішую лопаткою.
- В більшу миску з сирною масою додаю цедру і цукати, також перемішую силіконовою лопаткою.
- У форму кладу пергаментний папір змащений маслом, спочатку викладаю макову масу, розрівнюю.
- Далі вливаю масу з цукатами, також розрівнюю.
- Випікати в розігрітій до 160 ° С духовці ~ 40-50 хвилин. Час випічки залежить від особливостей вашої духовки. На дно духовки за бажанням можна поставити ємність із водою.
- Достаю з духовки і даю повністю охолонути, після охолодження накриваю кришкою і ставлю в холодильник на декілька годин.
- Перекладаю на тарілку і посипаю кокосовою стружкою.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі.
Джерело:
plyashka.com
Позначки