Готуємо неймовіний торт “Золотий ключик”: простий рецепт смачної випічки з старого записничка
від Denzhyttya
12 Січня, 2023
Сьогодні приготуємо казковий торт “Золотий ключик”. Не виключено, що назва його пішла від однойменних ірисових цукерок, в основі бісквітні коржі з додаванням молока і вершкового масла, ну а в кремі присутня варене згущене молоко.
Торт “Золотий ключик” дуже м’який і ніжний, але насититися і насолодитись можна навіть маленьким шматочком.
Інгредієнти:
- яйце 3 шт.
- борошно 170 г.
- молоко 120 мл
- масло вершкове 60 г.
- розпушувач для тіста 1 ч.л.
- цукор 150 г.
- молоко згущене варене 300 г.
- м’який сир 300 г.
Приготування:
- Підготувати все необхідне.
- У миску помістити яйця ( кімната температури ) і цукор.
- Збити міксером, поки обсяг не збільшиться в 2,5-3 рази. Просіяти борошно і розпушувач.
- Перемішати лопаткою, щоб зберегти в тісті якомога більше повітряних бульбашок. У сотейнику або в мікрохвильовці підігріти молоко разом із вершковим маслом. Масло має повністю розчинитися. У кілька прийомів ввести молочну суміш.
- Тісто вийде трохи рідкуватим, так і потрібно.
- Перелити його в форму, тут діаметр 18 сантиметрів. Боковинки і дно не змащувати.
- Випікати в духовці при 160 градусах 40 хвилин. Дверцята при цьому перші півгодини не відкривати! Готовність перевірити шпажкою, повністю остудити бісквіт на решітці.
- Розрізати його на 3 однакових коржі. Трохи опуклу верхівку зрізати, підсушити на сковороді і розкрошити руками, крихти знадобляться для декору.
- Для крему в миску помістити варену згущенку і м’який сир (можна замінити на густу сметану).
- Збити міксером до однорідності. Якщо це зробити важко, можна додати пару столових ложок молока. Крем повинен вийти з консистенції як м’яке вершкове масло.
- Промазати коржі. Зручно збирати торт в кулінарному кільці. Крем використовувати не весь, третину залишити для верху і боковинок. Прибрати в холодильник на годину.
- Вирівняти торт залишеним кремом. Поклавши трохи вареної згущенки в пакетик з відрізаним куточком, намалювати на поверхні спіраль або прикрасити за бажанням.
- Рухаючись шпажкою спочатку від центру, а потім від периферії до центру, розділити торт на сегменти. Вийде гарний малюнок. Або можна зробити прикрасу на свій розсуд.
- Посипати бісквітною крихтою.
Торт Золотий ключик готовий. У тривалому просоченні десерт не потребує, він і так м’який і досить вологий.
Приємного чаювання!
Джерело:
plyashka.com
Позначки