Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла – зникають миттєво
від Denzhyttya
17 Листопада, 2022
Сьогодні приготувала смачне шоколадне печиво. Готується дуже легко і просто, а для візерунка використала звичайний кухонний молоточок.
Інгредієнти:
- Борошно ~ 190-200 г
- Цукрова пудра 90 г
- Вершкове масло 150 г
- Розпушувач 1 ч. л. без верху
- Какао-порошок 20 г
- Ванілін за смаком
- Сіль за смаком
Приготування:
- У тарілку для змішування додаю розм’якшене вершкове масло кімнатної температури. Висипаю цукрову пудру. Можна додати цукор, але з цукровою пудрою тісто виходить гладкішим.
- Перемішую продукти лопаткою.
- Маса повинна трохи збільшиться в обсязі та посвітлішати.
- Какао просіюю через сито, щоб не залишилося грудочок.
- Знову все добре перемішую.
- Висипаю розпушувач і частину заздалегідь просіяного борошна. Перемішую лопаткою, потім всипаю борошно, що залишилося, і вимішую тісто руками.
- Тісто виходить м’яке, пластичне.
- Розкачую тісто в пласт.
- Надаю форму квадрата. Можна викачувати тісто через пергамент для випічки. Товщина пласта приблизно 0,5 см.
- Роблю на на тісті візерунок злегка натискаючи молоточком для відбивання.
- Фігурним ножем нарізаю тісто на квадратики.
- Тісто дуже ніжне. Перекладати на деко його треба дуже акуратно.
- Ставлю печиво випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання 15 хвилин.
Відразу після випікання печиво дуже м’яке, треба дати йому повністю охолонути.
Смачного!
Джерело:
plyashka.com
Позначки