Готуємо високий торт на сковорідці: Смачний пишний і ніжний
Цей пишний і смачний торт можна приготувати взагалі без духовки. Відмінний варіант, коли немає духовки або немає бажання використовувати її.
Коржі для торта випікаються на сковорідці, просто і швидко. Крем можете робити будь-який, але я пропоную крем заварний, на основі сметани. Такий крем дуже ніжний, з чудовим смаком.
Інгредієнти:
Для тіста
- Борошно пшеничне – 200 г
- Какао-порошок – 1 ст. ложка
- Кефір – 200 мл
- Ванільний цукор – 1 пакетик
- Цукор – 150 г
- Яйця – 2 шт.
- Сода – 1 ч. ложка
- Оцет 9% – 2 ст. ложки
Для крему
- Цукор – 200 г
- Борошно пшеничне – 50 г
- Яйця – 3 шт.
- Сметана 20% – 450 г
- Масло вершкове – 300 г
- Ванільний цукор – 1 пакетик
Для глазурі
- Темний шоколад – 50 г
- Масло вершкове – 25 г
- Молоко – 25 мл
Для посипання
- Волоський горіх подрібнений
Для просочення
- Міцна і солодка заварна кава
Приготування:
Спочатку приготуємо заварну основу для крему.
У сотейник з товстим дном вбиваємо яйця і всипаємо цукор.
Додаємо борошно, ванільний цукор, і все інтенсивно перемішуємо віночком, до однорідного стану.
Потім, додаємо сметану 20% жирності, все перемішуємо.
Ставимо сотейник зі сметанною масою на плиту.
На невеликому вогні, активно перемішуючи масу, доводимо її до загустіння.
Крем закриваємо харчовою плівкою «в контакт» і залишаємо остигати.
Тепер випікаємо коржі для торта.
У глибоку чашу вбиваємо яйця і збиваємо міксером, до піни.
У процесі збивання додаємо ванільний цукор і цукор, невеликими частинами.
Все збиваємо до щільної піни, вливаємо кефір і какао-порошок.
Продовжуємо збивати, додаючи порційно просіяне борошно, замішуємо тісто.
Соду гасимо столовим 9% оцтом і додаємо в тісто.
Міксером перемішуємо все, до однорідної маси.
Тісто для коржів повинно вийти, як густа сметана.
Готове тісто розділяємо на три рівні частини (в трьох різних ємкостях).
Сковорідку (діаметр 24 см) з товстим дном розігріваємо на слабкому вогні.
Змащуємо дно і боки соняшниковою олією і виливаємо одну частину тіста на сковорідку.
Нахиляючи сковорідку в різні боки, розподіляємо тісто рівномірно по всьому дну.
Накриваємо сковорідку кришкою і на слабкому вогні, випікаємо корж з одного боку, приблизно 8-10 хвилин.
Коли під кришкою починає накопичуватися конденсат, потрібно постійно прибирати за допомогою рушника.
Перевертаємо корж на іншу сторону і так само, прибираючи конденсат, випікаємо ще 4-5 хвилин.
Після повного охолодження, коржі розділяємо на рівні частини. Виходять 6 тонких коржів.
Приготуємо крем для торта. У ємність кладемо вершкове масло кімнатної температури і збиваємо міксером, до освітлення (3-4 хвилини).
Частинами додаємо в масло заварну основу, продовжуємо збивати до однорідності. Крем виходить дуже пишним і повітряним.
Починаємо збирати наш торт. На тарілку викладаємо невелику кількість крему і розрівнюємо по дну, приблизно однакового розміру з коржем.
Перекладаємо на тарілку перший корж, твердою стороною вниз і злегка придавлюємо в крем.
Корж просочуємо міцною, солодкою заварною кавою (приблизно на один корж знадобиться 3 ст. ложки кави).
Далі, викладаємо на корж порцію крему і розрівнюємо.
Кремовий шар, за бажанням, посипаємо подрібненим волоським горіхом.
Потім, накриваємо наступним коржем, і за такою аналогією збираємо весь торт.
Останній корж ставимо гладкою стороною вгору і просочуємо заварною кавою.
Змащуємо верх торта і боки кремом, прикрашаємо боки торта подрібненим волоським горіхом.
Торт прибираємо в холодильник і готуємо шоколадну глазур.
У сотейнику доводимо до кипіння молоко з маслом.
Потім, вимикаємо плиту, додаємо шматочки темного шоколаду і перемішуємо, до повного розчинення шоколаду.
Глазур охолоджуємо до кімнатної температури і наносимо ним малюнок (будь-який) на торт.
Ставимо в холодильник на ніч. Торт повинен добре просочитися.
Смачного!