Готую коржі тільки так: ледачий медовик без розкачування коржів
від Denzhyttya
24 Жовтня, 2021
Один з найпростіших рецептів медовика, з яким немає необхідності довго возитися і випікати кожен корж окремо. Просто випікаємо великий бісквіт, ріжемо коржами і змащуємо найніжнішим сметанним кремом.
Інгредієнти:
- мед, 180 г
- масло вершкове, 160 г
- яйця, 4 шт
- сода, 1.5 ч.л
- сіль, дрібка
- цукор, 180 г
- борошно, 250 г
Для приготування крему візьміть:
- сметана жирна, близько 600 мл
- сир м’який, 200 г
- пудра цукрова, 120 г
- ванілін за смаком
Приготування:
- Мед змішуємо з вершковим маслом, розтоплюємо на невеликому вогні.
- Всипаємо соду і активно перемішуємо, щоб піна не стала витікати з ємності. Знімаємо з плити, охолоджуємо.
- Яйця збиваємо з цукром до пишності. Змішуємо обидві маси, не перестаючи збивати міксером.
- Всипаємо просіяне борошно і перемішуємо тісто лопаткою до однорідності.
- Деко застеляємо пергаментом і виливаємо тісто.
- Випікаємо при 180 градусах близько 12 хвилин.
- Охолоджуємо корж на решітці, обрізаємо краї, розрізаємо на 2 коржі.
- Сметану змішуємо з пудрою і збиваємо, додаємо частинами м’який сир і збиваємо крем до пишності.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, обсипаємо подрібненими обрізками.
- Торт ставимо в холодильник на кілька годин, щоб він стабілізувався і просочився.
Аромат меду буде стояти такий густий, що не зникне, поки не з’їсте весь торт. Десерт м’який і ніжний, просто тане в роті.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua