Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною заливкою. Начинки змінюю і роблю з різних ягід

Для цього красивого пирога підходять практично будь-які сезонні ягоди і фрукти. Можна міняти їх за смаком та бажанням. Цей рецепт з червоною черешнею. Тісто для пирога замішується практично моментально і його навіть не потрібно розкатувати.

Інгредієнти для пирога 28-30 см:

Тісто

  • Сир 9% домашній – 180 гр
  • Борошно – 350 гр
  • Цукор – 100 гр
  • Яйця – 1 шт.
  • Вершкове масло – 120 гр
  • Ванільний цукор – 8 гр
  • Розпушувач – 10 гр

Заливка

  • Молоко 3,2% – 180 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 100 гр
  • Борошно – 90 гр
  • Крохмаль – 2 ч.л. з невеликою гіркою

Начинка

  • Черешня – 500 гр
  • Вершкове масло – 20 гр

Приготування:

  1. Почнемо з тіста. Для цього буде потрібно глибока миска, в якій воно буде замішуватися. У миску викласти сир, бажано пожирніше, вбити яйце і засипати звичайний цукор. Додати ванільний цукор і розпушувач.
  2. Відразу просіяти борошно і додати холодне вершкове масло, нарізане на невеликі шматочки.
  3. Перетерти всі ці інгредієнти руками до маслянистої крихти. Не обов’язково це робити занадто ретельно.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід
  4. Зібрати тісто в грудку, перекласти на стіл і злегка вимісити. Довго це робити не варто. Таке тісто не «любить» довгого замісу, тому що вершкове масло швидко плавиться від тепла рук. Присипати тісто і стіл борошном при вимішуванні не потрібно. На вимішування йде приблизно пара хвилин.
  5. Тісто виходить на вигляд не дуже однорідним. Але так і повинно бути.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід
  6. Далі відразу потрібно форма для випічки. Краще, щоб вона була не дуже глибокою. Форму потрібно ретельно змастити вершковим маслом.
  7. Відразу викласти в неї тісто і розподілити його по всій поверхні, включаючи бортики, руками. Робиться це елементарно, тому що тісто дуже м’яке і податливе.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід
  8. Зробити краї рівними можна ось таким чином. Ніякого ножа і спеціального пристосування не потрібно. Все робиться, знову ж таки, руками.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід
  9. Тісто потрібно наколоти виделкою (і дно, і бортики), щоб воно не дуже сильно піднялося і роздулося під час випічки. Після цього повністю підготовлене тісто потрібно відправити в холодильник на той час, поки буде готуватися начинка і заливка.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід
  10. Отже, тепер начинка. У цьому рецепті буде черешня, а й вишня, і інші ягоди теж відмінно підійдуть. Єдине, що потрібно зробити з начинкою – це звільнити ягоди від гілочок і кісточок.
  11. А тепер заливка. Для її приготування потрібно ще одна ємність і віночок. У миску засипати цукор, вбити яйця, влити молоко і додати ванільний цукор.
  12. Просіяти трохи борошна. Кількість зазначено в інгредієнтах для заливки.
  13. І додати пару чайних ложок будь-якого крохмалю.
  14. Злегка збити віночком просто до однорідного стану і розчинення борошняних грудочок. Заливка готова. На все йде не більше двох хвилин.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід
  15. Залишилося дістати з холодильника форму з тістом і дозбирати пиріг. На дно форми викласти очищені від кісточок ягоди.
  16. Розкласти між ягодами шматочки вершкового масла.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід
  17. І злити кремову заливку, щоб вона була трохи нижче краю форми.
  18. Пиріг повністю зібраний і можна відправляти його в заздалегідь розігріту духовку. Випікати пиріг при температурі 170-180 градусів 30-35 хвилин.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід
  19. Готовому пирогу дати добре охолонути. Начинка за цей час застигне і придбає консистенцію практично як у суфле.
  20. Остиглий пиріг посипати цукровою пудрою.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід
  21. І можна подавати на стіл. Різати його можна прямо в формі. Але якщо є бажання, то можна перекласти його на красиву велику тарілку способом подвійного перевертання. Але це тільки після повного охолодження. Теплий пиріг може при перевертанні пошкодитися.Готую кожен сезон відкритий пиріг з ніжною як крем заливкою. Начинки міняю і роблю з різних ягід

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: