Готую на зиму “Бакат” з баклажанів: дуже смачно!
від Denzhyttya
7 Вересня, 2021
Смачний салат на зиму з баклажанів! Насичений смак і аромат! Неможливо відмовитися від порції цього смачного салату, навіть якщо ви не любите баклажани!
Інгредієнти на вихід 1,5 літра:
- Баклажани – 1 кг.
- Помідори – 500 гр.
- Болгарський перець – 500 гр.
- Морква – 150 гр.
- Часник – 5 зубчиків
- Гострий перець за смаком – я люблю погостріше і у мене половина стручка
- Пучок петрушки
- Соняшникова олія – 50 мл.
- Сіль – 1 ст.л. (0,5 ложки для соління баклажанів і 0,5 в салат)
- Цукор – 2 ст.л
- Оцет 9% – 2 ст.л.
Приготування:
- Баклажани нарізаємо кубиком, солимо, і залишаємо на 15 хвилин, після промиваємо і гарненько висушуємо.
- Відправляємо баклажани в каструлю з олією і обсмажуємо до легкої золотистої скоринки.
- Моркву натираємо на дрібній тертці і додаємо до баклажанів. Обсмажуємо 3-4 хвилини.
- Дрібно нарізаємо болгарський перець і відправляємо в каструлю. Готуємо 2-3 хвилини.
- Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо блендером.
- Додаємо сіль, цукор, дрібно нарізаний гострий перець (за смаком) і помідорну масу. Готуємо все на повільному вогні 15-20 хвилин.
- Натираємо на дрібній тертці часник і дрібно нарізаємо пучок петрушки.
- Додаємо в каструлю до овочів, перемішуємо і готуємо під кришкою ще 5 хвилин.
- В кінці варіння додаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з вогню.
- Розкладаємо салат по стерилізованим баночках, закручуємо кришками, ставимо догори дном, укутуємо в рушник і даємо охолонути.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки