Готую найпростіше та красиве печиво з джемом “Дві половинки”: рецепт завжди вдалий і дуже смачний
від Denzhyttya
17 Січня, 2023
Що підніме настрій у холодний зимовий день? Правильно! Це смачне та красиве домашнє печиво. Робимо пісочне тісто, беремо яскравого відтінку джем і отримуємо красиве та ароматне печиво!
Інгредієнти:
- борошно – 300 г
- вершкове масло – 150 г
- цукрова пудра – 2 ст. л.
- ванілін – 0, 5 ч. л.
- сіль – щіпка
- розпушувач – 1 ч. л.
- сметана – 2 ст. л.
- яйце – 1 шт.
- джем – 150 г
- цукрова пудра – для посипання
Приготування:
- У борошно натираємо холодне вершкове масло і перетираємо разом у дрібну крихту.
- Додаємо щіпку солі, 2 ст. л. цукрової пудри 0,5 ч. л. ваніліну та 1 ч. л. розпушувача. З’єднуємо все до однорідності, додаємо 2 ст. л. сметани, розбиваємо 1 яйце та замішуємо пісочне тісто.
- Воно має бути м’яким, не липнути до рук, без грудок (добре вимішаним) і пластичним. Кладемо його в пакет і відправляємо в холодильник на 20 хвилин.
- Стіл присипаємо борошном, ділимо тісто на 2 частини, щоб було зручніше розкачувати. Ну, і розкачуємо першу частину у великий пласт. Тут і тонко розкачувати не потрібно, і товстим тісто не повинно бути. Я залишаю товщину приблизно 2-2,5 мм.
- Тепер беремо вирубку для тіста, у мене вона діаметром 8 см та з рифленими краями. Вирізаємо кружальця з тіста, а потім рифленим ножем розрізаємо кружальце на дві половини.
- Одну половину залишаємо недоторканою, а в другій вирізаємо будь-який малюнок або робимо абсолютно будь-який орнамент. Я вирішила зробити у вигляді квіточки.
- І ось такі гарні заготовки викладаємо на деко, застелене папером для випічки.
- Відправляємо випікатися в нагріту заздалегідь до 180 градусів духовку на 18-20 хвилин.
- Дістаємо печиво з духовки і даємо повністю охолонути. Охолоджується воно досить швидко.
- Для начинки беремо будь-який джем, повидло або варене згущене молоко (у мене сьогодні джем з чорної смородини). Кладемо 0,5 ч. л. джему на цілу половинку печива і накриваємо другим печивом, але вже з отвором.
Виходить дуже смачне, ароматне та гарне печиво. За бажання печиво посипаємо цукровою пудрою, а джем можна прикрасити допустимо кокосовою стружкою.
Спробуйте, це просто, швидко, а скільки радості та тепла ви подаруєте рідним!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com
Позначки