Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі
11 Серпня, 2022
На мій погляд, лечо за цим рецептом виходить найсмачніше! Скільки не зроблю – з’їдаємо завжди до весни! Дуже смачно!
Готую щороку та постійно збільшую кількість баночок. Взимку і не помічаєш, як банки з’їдаємо одна за одною! Часто їмо на вечерю з улюбленою картоплею, та й на святковий стіл, хоча б баночку, обов’язково відкриваємо.
Нам знадобиться на 4,5 л.
- Солодкий перець – 3 кг.
- Помідори – 2,2 кг.
- Часник – 1 головка
- Гострий перець – 1 шт.
- Сіль – 2 ст. л. без гірки
- Цукор – 100 г.
- Соняшникова олія – 100 мл.
- Яблучний оцет – 70 мл.
- Мед – 1 ст.л. (за бажанням)
Приготування:
- Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо кашу за допомогою блендера.
- Переливаємо масу в каструлю, ставимо на вогонь і варимо під кришкою на повільному вогні 30 хвилин з моменту закипання.
- Через півгодини додаємо нарізаний болгарський перець, мішаємо, накриваємо кришкою та варимо з моменту закипання рівно 10 хвилин.
- Через 10 хвилин закладаємо дрібно нарізаний чилі та тертий часник. У перцю я вирізаю насіння, зайва гострота, на мій погляд, тут ні до чого.
- Потім додаємо сіль, цукор, олію, яблучний оцет і мед. Перемішуємо, знову накриваємо кришкою і проварюємо ще 5 хвилин.
- Розкладаємо лечо по заздалегідь стерилізованим банкам, закручуємо стерилізованими кришками, банки перевертаємо, укутуємо в шубу і залишаємо так до повного остигання.
Готові баночки зберігаємо в темному місці при кімнатній температурі, я зберігаю вдома, у звичайній кухонній шафі.
Смачніше лечо я не пробувала! На мій погляд, тут ідеально все: і поєднання овочів, спеції та час приготування! Кому давала цей рецепт – усі дякували і тепер роблять тільки так. Спробуйте приготувати і ви, не сумніваюся – сподобається!
Джерело:
zhyttia.com.ua