Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі

На мій погляд, лечо за цим рецептом виходить найсмачніше! Скільки не зроблю – з’їдаємо завжди до весни! Дуже смачно!

Готую щороку та постійно збільшую кількість баночок. Взимку і не помічаєш, як банки з’їдаємо одна за одною! Часто їмо на вечерю з улюбленою картоплею, та й на святковий стіл, хоча б баночку, обов’язково відкриваємо.

Нам знадобиться на 4,5 л.

  • Солодкий перець – 3 кг.
  • Помідори – 2,2 кг.
  • Часник – 1 головка
  • Гострий перець – 1 шт.
  • Сіль – 2 ст. л. без гірки
  • Цукор – 100 г.
  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Яблучний оцет – 70 мл.
  • Мед – 1 ст.л. (за бажанням)

Приготування:

  1. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо кашу за допомогою блендера.Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі
  2. Переливаємо масу в каструлю, ставимо на вогонь і варимо під кришкою на повільному вогні 30 хвилин з моменту закипання.Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі
  3. Через півгодини додаємо нарізаний болгарський перець, мішаємо, накриваємо кришкою та варимо з моменту закипання рівно 10 хвилин.Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі
  4. Через 10 хвилин закладаємо дрібно нарізаний чилі та тертий часник. У перцю я вирізаю насіння, зайва гострота, на мій погляд, тут ні до чого.Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі
  5. Потім додаємо сіль, цукор, олію, яблучний оцет і мед. Перемішуємо, знову накриваємо кришкою і проварюємо ще 5 хвилин.Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі
  6. Розкладаємо лечо по заздалегідь стерилізованим банкам, закручуємо стерилізованими кришками, банки перевертаємо, укутуємо в шубу і залишаємо так до повного остигання.Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі

Готові баночки зберігаємо в темному місці при кімнатній температурі, я зберігаю вдома, у звичайній кухонній шафі.Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі

Смачніше лечо я не пробувала! На мій погляд, тут ідеально все: і поєднання овочів, спеції та час приготування! Кому давала цей рецепт – усі дякували і тепер роблять тільки так. Спробуйте приготувати і ви, не сумніваюся – сподобається!Готую наше улюблене лечо на зиму. Дуже смачно і зберігається у шафі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: