Готую розкішний сливовий джем на зиму без желатину та інших загусників

Баночка такого джему взимку не раз порадує рідних та близьких! Намазати на шматочок білого хліба і з улюбленим чаєм просто супер! А ще це чудова начинка для пирогів, булочок та іншої випічки.

Нам знадобиться на 2 літри:

  • Сливи – 2,5 кг.
  • Цукор – 1 кг.

Приготування:

  1. Сливи очищаємо від кісточок і нарізаємо навпіл.
  2. Укладаємо в каструлю шарами сливи (обов’язково розрізом догори) та цукор. Накриваємо кришкою та залишаємо на 2 години, щоб сливи пустили сік.Готую розкішний сливовий джем на зиму без желатину та інших загусниківЗа цей час, через годину, один раз добре перемішуємо.Готую розкішний сливовий джем на зиму без желатину та інших загусників
  3. Ставимо каструлю на вогонь та варимо з моменту закипання 25-30 хвилин. Періодично помішуємо та знімаємо піну. У процесі сливи уварюватимуться на очах.Готую розкішний сливовий джем на зиму без желатину та інших загусників
  4. Через півгодини знімаємо з вогню, злегка остуджуємо та пробиваємо блендером до повної однорідності.Готую розкішний сливовий джем на зиму без желатину та інших загусників
  5. Повертаємо масу в каструлю, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо 15-20 хвилин до загустіння.Готую розкішний сливовий джем на зиму без желатину та інших загусників
  6. Розливаємо джем по стерилізованих банках, закручуємо стерилізованими кришками, банки перевертаємо та залишаємо до повного остигання.Готую розкішний сливовий джем на зиму без желатину та інших загусників

Зберігаємо баночки тільки в льоху або в холодильнику! Після остигання джем стає насиченим і дуже густим.Готую розкішний сливовий джем на зиму без желатину та інших загусників

Я готую такий джем щороку, рецепт, на мою думку, ідеальний! Виходить солодкий, але не нудотний, що мені особливо подобається, у поєднанні з якимось ароматним чаєм просто чудово! Готуйте та пробуйте, вам точно сподобається!Готую розкішний сливовий джем на зиму без желатину та інших загусників

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: