Готую салат з огірків на зиму без варіння та стерилізації: такі огірочки завжди з’їдаються першими
Без варіння, стерилізації та просто дуже смачний салат на зиму з огірків! Такий завжди першим в підвалі закінчується!
Готується дуже просто і без проблем, а з’їдається завжди на ура! Подати такі огірочки до м’яса, картоплі та просто як закуску – завжди вдала думка!
Рецепт, зрозуміло, не новий, проте перевірений роками і неймовірно смачний! Можливо, я комусь просто нагадаю про нього, і ви із задоволенням закриєте пару баночок.
Нам знадобиться на 3 баночки по 0,64 л.:
- Огірки – 2 кг.
- Цибуля – 3 шт.
- Кріп середній пучок
- Часник – 130 р.
- Цукор – 125 р.
- Сіль – 50 г.
- Оцет 9% – 70 мл.
Приготування:
- Огірки нарізаємо на кружечки, цибулю нарізаємо на чверть-кільця і пересипаємо в один придатний за розмірами посуд.
- До овочів додаємо дрібно нарізаний кріп та часник.
- Всипаємо цукор, сіль, вливаємо оцет і ретельно перемішуємо.
- Накриваємо кришкою та прибираємо в холодильник на 12-14 годин. Огірки за 12 години дадуть багато соку.
- Після холодильника ще раз добре мішаємо і розкладаємо салат по заздалегідь стерилізованим банкам. Укладаємо максимально щільно, а зверху вливаємо овочевий сік, що виділився.
- Закручуємо стерилізованими кришками та прибираємо на зберігання.
Якщо Ви боїтеся, що банки з салатом надуються, то можете їх простерилізувати 10 хвилин, але я цього не роблю.
Зберігати такий салат можна у льоху або в холодильнику. Якщо зробити ближче до осені, можна зберігати на балконі.
Хрумкий, ароматний і дуже смачний виходить! Мені подобається цей рецепт, тому що немає стерилізації, дістаєш баночку і салат як свіжий, ніби вчора закрив, взимку до картоплі та м’яса просто супер!