Готую слойки на кефірі “Наполеон”. Мінімум інгредієнтів: за смаком нагадують відомий торт
від Denzhyttya
20 Січня, 2022
Відмінні слойки, з хрумким верхом і м’яким, шаруватим тістом, солодким та ароматним просоченням. Все готується просто і швидко, а результат сильно нагадує класичний і всіма улюблений торт.
Інгредієнти:
- борошно, близько 500 мл
- масло вершкове, 250 г
- сіль дрібку
- розпушувач, 1 пакетик
- жирний кефір, 250 мл
Для приготування крихти необхідно:
- борошно, 120 г
- масло вершкове та цукор по 150 г
- ванілін
Приготування:
- Просіюємо борошно і натираємо в нього заморожене вершкове масло. Руками перетираємо масу в крихту.
- Всипаємо сіль та розпушувач і перемішуємо крихту.
- Вливаємо кефір та вимішуємо м’яке тісто.
- Загортаємо у плівку та відправляємо в холодильник на 2 години.
- Для крихти в просіяне борошно, додаємо цукор і ванілін за смаком, натираємо вершкове масло і перетираємо масу в крихту. Ставимо її в холодильник, щоб крихта не танула при кімнатній температурі.
- Тісто ділимо на 5 частин і розкачуємо в однакові пласти, близько 2 – 3 мм завтовшки.
- Деко застеляємо пергаментом. Викладаємо перший пласт тіста, посипаємо крихтою, накриваємо другим пластом, крихта.
- Чергуємо таким чином, поки не закінчаться пласти та крихта.
- Ріжемо пласт на порційні тістечка, змащуємо їх верх збитим жовтком.
- Випікаємо при 180 градусах близько 30 – 40 хвилин.
- Гарячі шари посипаємо цукром або змішуємо пудру з корицею, обсипаємо гарячі тістечка, щоб посипка розтанула і просочила верхній шар.
М’які, ніжні, повітряні та апетитні тістечка, точно вам сподобаються, і ви часто станете їх робити.
Джерело:
mandarynka.com.ua
Позначки