Готую смачні пиріжки в духовці: тиждень м’які, тісто повітряне, ніжне, як пух
від Denzhyttya
17 Вересня, 2021
Дріжджове тісто на кефірі виходить дуже повітряним, якщо ви все зробите саме так, як вказано в рецепті. Бажано всі продукти заздалегідь виставити на стіл, щоб вони були кімнатної температури.
Інгредієнти:
- кефір нагрітий, 200 г
- яйця, 2 шт
- сіль дрібка
- дріжджі свіжі, 25 г або сухі, 1.5 ч.л
- цукор, 1 ст.л
- масло вершкове, 2.5 ст.л
- борошно, близько 4 склянок
Для приготування начинки необхідно:
- сир, 150 г;
- горіхи волооські, 2 ст.л;
- цукор за смаком;
- сметана, 60 г;
- абрикоси 6 – 7 шт.
Приготування:
- У теплому кефірі розчиняємо дріжджі з цукром. Перемішуємо до однорідності.
- Всипаємо кілька ложок просіяного борошна, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб з’явилася піна.
- Яйця змішуємо з рештою цукру і сіллю, перемішуємо.
- Змішуємо опару з яйцем, всипаємо частинами борошно.
- Порада: кількість борошна може відрізнятися, тому дивіться по своєму тісту, але не переборщіть.
- Вливаємо розтоплене вершкове маслом і добре вимішуємо масу.
- Накриваємо тісто і залишаємо в теплі на 1 – 1.5 години.
- Горіхи подрібнюємо і змішуємо з іншими продуктами для начинки. Наповнювач беріть будь-який на свій смак, відмінно підходить яблучний – якраз сезон свіжих фруктів.
- Формуємо пиріжки і викладаємо на деко, застелене пергаментом. Накриваємо і залишаємо на 10 хвилин.
- Збиваємо жовток з молоком і змащуємо пиріжки. Якщо змішаєте зі сметаною, пиріжки будуть глянцевими, красивими.
- Випікаємо здобу при 200 градусах близько 20 хвилин, але дивіться по своїй духовці.
Пиріжки будуть м’якими і ніжними, повітряними, з ароматною і ніжною начинкою.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua