Готую смачну домашню піцу: ділюся найкращим рецептом, який я знаю
21 Липня, 2022
Всім привіт. Сьогодні готуватимемо смачну домашню піцу на дріжджовому тісті. Піца з салямі, помідорами, печерицями та сиром – що може бути смачніше! Рецепт простий – по ньому кожен зможе приготувати піцу в домашніх умовах.
Інгредієнти на 2 піци (діаметр ~ 30 см)
Тісто для піци:
- пшеничне борошно – 2,5 склянки
- тепла вода – 1 склянка
- дріжджі сухі – 7 г.
- сіль -1/2 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- соняшникова або оливкова олія – 3 ст.л.
Соус для піци:
- кетчуп або томатна паста – 4 ст.л.
- часник – 4 зубчики
Начинка:
- ковбаса (салямі, шинка)
- помідори – 2 шт.
- печериці консервовані – 1 банка
- сир (моцарелла та голландський) – 350 – 450 г.
- оливки, зелень – за бажанням
Як готувати тісто?
- У склянці злегка теплої води розчиняємо пів чайної ложки солі та чайну ложку цукру. Додаємо 1 пакетик сухих дріжджів (у мене 7 грам). Трішки ще перемішуємо і залишаємо так на 10-15 хвилин, щоб дріжджі заробили.
- Далі сюди додаємо оливкову або соняшникову олію. Починаємо потроху просіювати борошно і замішуємо тісто. Як тільки все борошно додали – починаємо вимішувати тісто.
- Присипаємо стіл борошном і викладаємо наше тісто. Вимішуємо його близько 10 хвилин. Найголовніше в цей час не додавати більше борошна. Вимішуємо тісто щонайменше 10 хвилин.
- Далі кладемо наше тісто назад у миску і змащуємо ще трохи олією. Накриваємо плівкою або рушником. Залишаємо так за кімнатної температури на 1 годину. За годину тісто наше підніметься.
- Ще один дуже важливий момент – ставте тісто там, де дійсно тепло і де немає протягів. Тісто має піднятися. Якщо воно не підніметься – у нас нічого не вийде.
Як приготувати соус для піци?
- Займемося соусом для піци. У кетчуп додаємо пропущені через прес 2 або 3 зубчики часнику. І все ретельно перемішуємо. Наш соус готовий. Соусу знадобиться десь 2-2,5 ложки на одну піцу.
Начинка:
- В якості начинки для піци я використовуватиму помідори, салями, оливки, консервовані печериці. Печериці звичайно ж краще злити в друшляк або промокнути паперовим рушником, щоб зайва волога пішла.
- Помідори ріжемо півкільцями, оливки кільцями, печериці я вже купила різані, як і салямі. Найголовніше, щоб усі інгредієнти були нарізані тонко.
- Використовуйте абсолютно будь-яку начинку, яка вам подобається. Можна використовувати цибулю, болгарський перець чи курку.
- Ну і звичайно ж сир. Я візьму 2 види сиру. Це моцареллу та голландський. Голландський натираємо на великій терці, моцареллу можна нарізати.
Готуємо піцу:
- Наше тісто піднялося. Обминаємо його руками. Присипаємо стіл борошном і викладаємо тісто. З цієї кількості тіста може вийти 2 або 3 піци. Все залежить від того, наскільки тонку піцу ви хочете зробити. Я ділю на дві частини.
- Поки ми працюємо з одним шматочком тіста, другий прибираємо назад у миску та накриваємо рушником. Скалку теж обвалюємо в борошні. Робимо з тіста кульку і розкачуємо в коло.
- Розкачуємо тісто від середини до країв. Якщо ви хотіли тісто розділити на дві частини, то піца вийде у нас досить велика близько 30 сантиметрів діаметром.
- Деко змащуємо невеликою кількістю олії і акуратно переносимо тісто. Далі змащуємо томатною пастою, залишаючи близько 1 сантиметра по краях. Слідом я викладаю частину моцарели, викладаю салямі, потім помідори та печериці.
- Зверху оливки та трохи зверху посипаємо сир. Додаємо порізану петрушку або іншу зелень. Наприклад, базилік, кріп або зелену цибулю.
- Тепер відправляємо нашу піцу в заздалегідь розігріту духовку до 250 градусів на 7 – 10 хвилин. Все залежить від вашої духовки. Ставлю в духовку посередині на режимі вгору-вниз. Піца виходить рум’яного кольору, тоненьке тісто.
- Обов’язково спробуйте приготувати своїм рідним, я впевнена, що їм теж це сподобається. Виходить дві піци діаметром 30 сантиметрів. Рецепт піци досить простий. Із тістом працювати дуже легко. Всім смачного.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки