Готую торт «Панчо» з бананом і полуницею. Мій фірмовий рецепт

Сьогодні готуємо смачний і красивий шоколадний торт з фруктами, на столі торт Панчо. Не зовсім звична форма робить його цікавим і незвичним. Торт добре просочений і ароматний.

Інгредієнти:

тісто:

  • яйце 5 шт.
  • масло рослинне 50 мл
  • цукор 180 г.
  • борошно 200 м
  • молоко 100 мл
  • какао 30 г.
  • розпушувач тіста 1 ч.л.
  • сіль щіпка

крем:

  • сметана 25-30% 400 г.
  • цукор 70 г.
  • банан 1 шт.
  • полуниця 10-15 шт.

Приготування:

  1. Підготувати все необхідне. Яйця дістати з холодильника заздалегідь, щоб вони встигли прогрітися до кімнатної температури.
  2. У простору миску розбити яйця, всипати цукор і сіль.
  3. Збити міксером до пишної піни і збільшення в об’ємі. Просіяти борошно, какао і розпушувач.
  4. Акуратно перемішати ложкою, міксер не використовувати.
  5. Пару столових ложок відкласти в мисочку і з’єднати з рослинним маслом. Повернути в тісто.
  6. Змішати і влити в три прийоми гаряче молоко.
  7. Вийде трохи рідке тісто, так і повинно бути.
  8. Розподілити його по листу, висланого антипригарним килимком або папером для випічки. В останньому випадку змастити  рослинним маслом. Випікати в духовці при 160 градусах 15-17 хвилин. Перевірити готовність шпажкою.
  9. Дати повністю охолонути.
  10. Вирізати коло по діаметру миски, в якій будете збирати торт, решті корж нарізати на квадрати.
  11. Для крему збити сметану з цукром.
  12. Куполоподібну миску вистелити харчовою плівкою, змастити зсередини кремом і шарами викласти бісквіти, шматочки полуниці і банана, щедро промащуючи кремом. До речі, банан можна замінити на ананас, вийде теж дуже смачно.
  13. Так зібрати весь торт.
  14. Наверх помістити круглий корж і добре його притиснути, щоб заповнити всі порожнечі. Затягнути плівкою і прибрати на ніч у холодильник для просочення.
  15. Перевернути, зняти плівку.
  16. Прикрасити за бажанням. Можна вирівняти збитими вершками і нанести смужки з розтопленого шоколаду, а підстава посипати подрібненими горіхами.

Торт Панчо готовий. Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: