Готую в’ялені помідори на зиму в домашніх умовах. Усі секрети та тонкощі

В’ялені помідори на зиму! Чудова закуска, яка не доживає навіть до Нового року! Пікантні, ароматні та смачні!

Така заготівля – справжній делікатес! Готується максимально просто, абсолютно будь-хто впорається. А результат виходить настільки гарним, що хоч 10 банок зроби, все одно, жодної не залишиться навіть до зими!

Нам знадобиться на 2 баночки по 0,64 л.:

  • Помідори сливоподібні – 4 кг.
  • Сіль
  • Цукор
  • Часник – 1-2 головки
  • Прованські трави – по дрібці на кожен шар
  • Соняшникова олія – 800-900 мл.

Приготування:

  1.  У помідорів видаляємо плодоніжку і нарізаємо навпіл. Якщо помідори великі, ріжемо їх на 4-5 частин. Найкраще, на мій погляд, підійдуть помідори “сливи”.Готую в'ялені помідори на зиму в домашніх умовах. Усі секрети та тонкощіХтось вирізує м’якоть, але я так ніколи не роблю, з м’якоттю помідори виходять набагато більш насиченими і смачнішими. Якщо робитимете, м’якоть рекомендую залишити.
  2. Максимально щільно викладаємо помідори на решітку дегідратора (сушарки), злегка присипаємо сіллю, цукром і сушимо близько 12 години при температурі 70 градусів. Час багато в чому залежить від ваших помідорів та сушарки, періодично потрібно відкривати та дивитися результат.Готую в'ялені помідори на зиму в домашніх умовах. Усі секрети та тонкощі
    Якщо немає сушарки, то можна зав’ялити і в звичайній духовці, але важливо, щоб температура була не вище 70-80 градусів.
  3. Помідори повинні вийти гнучкими, еластичними та без зайвої вологи. Важливо їх не пересушити, інакше результат буде зовсім не той.Готую в'ялені помідори на зиму в домашніх умовах. Усі секрети та тонкощі
  4. У чисті банки укладаємо шарами пластини часнику, прованські трави та помідори. На банку 0,64 л. у мене виходить 5-6 шарів.Готую в'ялені помідори на зиму в домашніх умовах. Усі секрети та тонкощі
  5. У каструлю вливаємо олію, ставимо на вогонь, нагріваємо до “перших бульбашок” і відразу знімаємо з вогню.Готую в'ялені помідори на зиму в домашніх умовах. Усі секрети та тонкощіВикористовувати краще саме соняшникову олію. Оливкова, при зберіганні в холодильнику, густіє, та й смак у нього стає дуже своєрідним – зовсім на любителя.
  6. Доверху заливаємо баночки гарячою олією, закриваємо кришками, повністю остуджуємо і прибираємо на зберігання в холодильник. Через 2-3 дні помідори вберуть в себе частину олії, тому необхідно буде її долити. Використовуємо для цього холодну олію.Готую в'ялені помідори на зиму в домашніх умовах. Усі секрети та тонкощі

Зберігаємо всю зиму в холодильнику або в льоху. Але з досвіду скажу – навряд чи вони у вас стільки простоять! Відкрита баночка з’їдається моментально!Готую в'ялені помідори на зиму в домашніх умовах. Усі секрети та тонкощі

Готовий продукт використовують у салатах, подають як самостійну закуску, до м’яса, риби, птиці, та й взагалі до всього! Найпростіше це укласти на гріночку м’який сир, а зверху помідори – так смачно, що словами не передати!Готую в'ялені помідори на зиму в домашніх умовах. Усі секрети та тонкощі

Олія, до речі, теж йде у справу, її можна використовувати як заправку для овочевих салатів або як маринад, для сиру, наприклад. Загалом, друзі, спробуйте, це смачна штука!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: