Готую яблучні оладки без яєць. Весь секрет у кефірі
від Denzhyttya
11 Жовтня, 2021
Не завжди додавання яєць в тісто буває виправданим. Білок має таку властивість, як перетворювати млинці або пироги, котлети в гумову жуйку. Тому можна обійтися і без них, просто добре вимісіть тісто.
Але є ще деякі прийоми, які допомагають готувати м’які і ніжні оладки без яєць.
Інгредієнти:
- яблуко кисле, 1 шт
- кефір, 300 мл
- борошно, 1 стакан
- сіль дрібка
- цукор, 3 ч.л
- розпушувач, 1 ч.л
Приготування:
- Яблуко очищаємо від шкірки і натираємо на грубій терці.
- У теплому кефірі розчиняємо сіль і цукор, додаємо просіяне борошно з розпушувачем, вимішуємо.
- Додаємо яблучну масу і добре перемішуємо тісто.
- Обсмажуємо на невеликій кількості олії з двох сторін до рум’яності.
- Ви побачите, що оладки будуть м’якими, тануть в роті, не гумовими, залишаться такими і на наступний день.
Джерело:
mandarynka.com.ua