Готую “Янтарне” варення з абрикосів на зиму: яскраве, насичене та дуже смачне
28 Липня, 2022
Готую “Янтарне” варення з абрикосів на зиму! Яскраве, насичене та неймовірно смачне виходить! Справжнє свято для любителів солодкого!
Взимку, коли відкриваєш баночку, навіть настрій піднімається! Яскраве, як сонце і дуже смачне! З улюбленим чаєм та білим хлібом просто смакота!
Закриваю таке варення щороку, рецепт потрапив до моєї родини ще від бабусі. Смак цього чудового варення пам’ятаю ще з дитинства.
Нам знадобиться на вихід 3 літри:
- Абрикоси – 2 кг.
- Цукор – 2 кг.
- Вода – 500 мл.
- Лимонна кислота – 1 ч.л. без гірки
- Ядра від кісточок абрикосів – 6-7 шт.
Приготування:
- Абрикоси очищаємо від кісточок. Декілька кісточок розколюємо, відбираємо ядерця і злегка обсмажуємо на сухій сковороді близько 5 хвилин.
- У каструлю всипаємо цукор, вливаємо трохи води, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Цукор потрібно повністю розчинити.
- Після розчинення цукру додаємо лимонну кислоту, доводимо до кипіння та проварюємо ще 2-3 хвилини.
- Закладаємо абрикоси в сироп і варимо з моменту закипання 15 хвилин.
- Кожні 2 хвилини необхідно крутити каструлю руками або максимально акуратно помішувати ложкою або паличкою.
- Укладаємо абрикоси без сиропу в заздалегідь стерилізовані банки до половини обсягу.
- Сироп повертаємо на вогонь, з моменту закипання, проварюємо 5 хвилин, потім додаємо обсмажені ядерця і варимо ще 10 хвилин. Сироп за цей час повинен трохи уваритися.
- Розливаємо сироп по банках з абрикосами до самого верху. У кожну баночку укладаємо по одному ядерці з каструлі. Щільно закручуємо стерилізованими кришками і залишаємо так до повного остигання.
Саме такий рецепт, з додаванням невеликої кількості води в сироп, ми й використовуємо рік у рік у нашій родині.
Яскраве, насичене та дуже смачне варення з ягідками! Від одного лише кольору, як і писала вище, взимку здіймається настрій! Додаємо його до випічки, на білий хліб намазуємо і звичайно, просто так їмо, під улюблений чайок!
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки