Готую за бабусиним рецептом. Ніжний та м’який торт з розкішним вершковим кремом
від Denzhyttya
28 Жовтня, 2021
Ніжний та м’який торт з розкішним вершковим кремом готується просто та швидко, з невеликого набору продуктів. Головне, використовувати лише якісні вершки, жирне вершкове масло.
Інгредієнти:
- яйця, 2 шт
- ванілін до смаку
- цукор, 150 г
- крохмаль кукурудзяний, 60 г
- масло вершкове, 160 г
- молоко, 500 мл
Для тіста необхідно:
- молоко та вода по 100 мл
- сіль щіпка
- масло вершкове, 80 г
- яйця, 4 шт
- борошно, 120 г
Приготування:
- Для крему змішуємо всі продукти, крім вершкового масла і варимо на невеликому вогні до загустіння. Якщо у вас немає кукурудзяного крохмалю, підходить і картопляний або навіть борошно.
- Залишаємо крем охолоджуватися і виймаємо вершкове масло з холодильника розм’якшуватися.
- Для тіста змішуємо воду з молоком, щіпкою солі та вершковим маслом. Коли масло повністю розтане, знімаємо з плити і всипаємо борошно.
- Масу вимішуємо лопаткою, доки вона не стане теплою.
- Вводимо по 1 яйцю, щоразу ретельно вимішуючи, щоб тісто стало гладким і однорідним.
- Тісто ділимо на 2 частини, розкочуємо в коржі і викладаємо на лист, застелений пергаментом.
- Випікаємо при 200 градусах близько 10-15 хвилин.
- Коржі остудити, обрізати краї і ділити кожен на 4 частини.
- Вершкове масло збиваємо міксером і частинами вводимо крем, збиваємо до однорідності і пишності.
- Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, боки та верх також обмазуємо.
- З обрізків робимо крихту. Змішуємо з пелюстками мигдалю або будь-якими горішками та обсипаємо верх і боки.
- Відправляємо торт у холодильник на кілька годин, щоб він настоявся та просочився.
Найніжніший десерт до чаю та кави, просто дуже м’яке та кремове, вершкове диво.
Джерело:
mandarynka.com.ua