Грецький пиріг з тіста філо – це шалено смачно!

Останнім часом в моїй морозильній камері крім звичайного листкового тіста лежить тісто філо. Це найтонші прісні листи, з яких виходять відмінні пироги. Завдяки нейтральному смаку заготівля підходить як для солодкої, так і для солоної випічки. І сьогодні я розповім вам, як приготувати грецький пиріг з тіста філо з яблуками і родзинками.

Особливість випічки в способі її формування. Листи з начинкою складають гармошкою, що створює ефект плісировки. Щоб ласощі вийшло ніжним, його поливають солодким молочно-яєчним соусом. Просочений заливкою пиріг припаде до смаку всій родині.

Інгредієнти:

  • тісто філо 400 г
  • Вершкове масло 75 г
  • Соняшникова олія 60 мл
  • родзинки 100 г
  • яблуко 2 шт.
  • кориця 1 ч. л.
  • яйце 2 шт.
  • цукор 80 г
  • ванілін 1 ч. л.
  • розпушувач 1 ч. л.
  • крохмаль 2 ч. л.
  • молоко 300 мл

Приготування:

  1. Замочіть родзинки в гарячій воді на 5 хвилин. Яблука помийте, очистіть і наріжте маленькими шматочками. Злийте воду з родзинок і змішайте їх з яблуками, додайте корицю.яблука з родзинками
  2. Розтопіть вершкове масло і з’єднайте з соняшниковою олією. Змастіть глибоке деко вершковим маслом (додатково до вказаної кількості) і застеліть пергаментним папером.масляна мастило
  3. Розморозьте тісто. Розкладіть один лист, збризніть його масляною сумішшю і накрийте другим листом. Потім промастіть  зверху і посипте частиною начинки. Складіть гармошкою і перекладіть на деко.тісто з начинкою
  4. Повторіть процедуру з усіма листами. У вас повинно вийти приблизно 6 “гармошок”. Змастіть заготовку маслом, що залишилося і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.пиріг з начинкою
  5. Для соусу змішайте яйця, цукор, ванілін, розпушувач і крохмаль. Поступово вводите молоко, перемішуючи масу віночком. Залийте отриманою сумішшю пиріг і поверніть в духовку ще на 10 хвилин.грецький пиріг

Традиційно можна посипати пиріг з начинкою цукровою пудрою. У нас десерт рідко встигає охолонути, з’їдаємо ще теплим. Але мені вдалося приховати шматочок, так що з упевненістю можу сказати, що на другий день випічка теж смачна. Пригощайтеся самі і діліться з друзями!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: