Грузинський салат “Ацецилі”: справжня вітамінна бомба!

Смачний та незвичайний салат для святкового столу. Ніжні запечені овочі чудово поєднуються з відвареною куркою та жодного майонезу!

Інгредієнти:

  • Куряче філе 200 г (відварити)
  • Баклажан 2 шт.
  • Болгарський перець 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Волоський горіх 100 г
  • Гранат 50 г
  • Часник 2 зуб.
  • Аджика 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Хмелі-сунелі за смаком
  • Зелений гіркий перець за смаком
  • Оцет бальзамічний 2 ст. л.
  • Олія оливкова 1 ст. л.

Приготування:

  1. Баклажани та болгарський перець проколюємо виделкою і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
  2. Запікаємо в духовці за температури 180 градусів.
  3. По готовності дістаємо і складаємо в пакет, тоді шкірка добре зніматиметься з овочів.
  4. Овочі очистити від шкірки та насіння. Запечені баклажани та перець порізати смужками.
  5. Цибулю почистити і нарізати кільцями. Цибулю пом’яти руками і заправити аджикою, винним оцтом і поперчити.
  6. Варену курячу грудку розібрати на волокна.
  7. Ядра волоських горіхів порубати ножем.
  8. Зелень нарізати.
  9. Часник дрібно порубати.
  10. У запечені овочі додати курячу грудку, цибулю в маринаді, додати зелень, рубані горіхи, часник, посолити на смак і заправити оливковою олією.
  11. Гіркий перець нарізати кільцями.
  12. Салат викласти в миску, посипати зернами граната та кільцями гіркого перцю.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: