Грузинський салат “Ацецилі”: справжня вітамінна бомба!
від Denzhyttya
13 Грудня, 2021
Смачний та незвичайний салат для святкового столу. Ніжні запечені овочі чудово поєднуються з відвареною куркою та жодного майонезу!
Інгредієнти:
- Куряче філе 200 г (відварити)
- Баклажан 2 шт.
- Болгарський перець 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Волоський горіх 100 г
- Гранат 50 г
- Часник 2 зуб.
- Аджика 1 ч. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Хмелі-сунелі за смаком
- Зелений гіркий перець за смаком
- Оцет бальзамічний 2 ст. л.
- Олія оливкова 1 ст. л.
Приготування:
- Баклажани та болгарський перець проколюємо виделкою і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
- Запікаємо в духовці за температури 180 градусів.
- По готовності дістаємо і складаємо в пакет, тоді шкірка добре зніматиметься з овочів.
- Овочі очистити від шкірки та насіння. Запечені баклажани та перець порізати смужками.
- Цибулю почистити і нарізати кільцями. Цибулю пом’яти руками і заправити аджикою, винним оцтом і поперчити.
- Варену курячу грудку розібрати на волокна.
- Ядра волоських горіхів порубати ножем.
- Зелень нарізати.
- Часник дрібно порубати.
- У запечені овочі додати курячу грудку, цибулю в маринаді, додати зелень, рубані горіхи, часник, посолити на смак і заправити оливковою олією.
- Гіркий перець нарізати кільцями.
- Салат викласти в миску, посипати зернами граната та кільцями гіркого перцю.
Смачного!
Джерело:
popoisty.com