Грибний борщ з чорносливом
від Denzhyttya
9 Жовтня, 2021
З упевненістю можу сказати, що такого борщу я ніколи не пробувала! Ароматний, трохи солодкий, в міру гострий супчик відмінно урізноманітнив наше меню. Раджу спробувати.
Інгредієнти:
- Білі гриби 900 г
- Буряк 1 шт.
- морква 2 шт.
- Цибуля 4 шт.
- помідори у власному соці 250 г
- печериці 300 г
- чорнослив 200 г
- капуста білокачанна 300 г
- оцет 1 ст. л.
- перець чилі за смаком
- сіль за смаком
- цукор 1 ст. л.
- чорний перець (мелений) за смаком
- часник 1 шт.
Приготування:
- Почистіть білі гриби і порубайте їх на невеликі шматочки. Перекладіть їх у велику каструлю.
- Подрібніть дві цибулини і додайте до грибів. Залийте двома літрами води і всипте 1 ч. л. солі. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, не закриваючи кришкою, приблизно 2 години. Готовий бульйон процідити.
- Розріжте попередньо запарений чорнослив на четвертинки.
- Підготуйте овочі: сирий очищений буряк і моркву поріжте соломкою, цибулю – півкільцями, помідори у власному соці і печериці – дрібними шматочками. Нашинкуйте капусту.
- У каструлі з’єднайте буряк, моркву і помідори. Додайте солі, цукру та оцту, а також перець чилі. Залийте ополоником грибного бульйону і поставте тушкуватися.
- Коли овочева заправка закипить, додайте цибулю. Продовжуйте готувати протягом 20 хвилин.
- Додайте капусту і гриби.Через 20 хвилин відправте в каструлю чорнослив і залийте все грибним бульйоном,що залишився.
- Доведіть борщ до кипіння, потім додайте цілу головку часнику. Продовжуйте варити ще 30 хвилин.
Щоб вирівняти смак, в готовий грибний борщ додайте невеликий шматочок вершкового масла.
Смачного!
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya
Позначки