Ханум – просто смакота! Давно готую, шалено смачно
Обов’язково збережіть рецептик! Готується швидко і легко.
Ханум – ледачі манти і готуються у вигляді рулету.
Тісто для Ханум відмінно підійде і для пельменів, вареників і мантів.
Подавати ханум можна з томатним соусом і зеленню, а можна просто зі сметаною.
Інгредієнти:
- 150 мл води (для двох рулетів) – окріп
- 1 ч. л. солі (без гірки)
- Близько трьох склянок борошна
Начинка:
- 350 г фаршу свинячо-яловичого
- 1 велика цибулина
- Сіль, перець
- Зелень
Для соусу:
- одна цибулина
- одна морквина
- Томатна паста або помідор
Рецепт приготування:
Перш за все потрібно почати з тіста.
У миску просіяти борошно, додати сіль, перемішати.
Потім влити воду і швиденько замісити м’яке тісто.
Готовому тісту дати відпочити, настоятися.
Тепер можна готувати фарш.
У м’ясо додати натерту на тертці цибулю, сіль, прянощі.
Зазвичай це мелений перець чорний і червоний, можна також зелень петрушки або базилік.
Все ретельно вимішати. Начинка готова.
Формуємо ханум таким нехитрим способом.
Розкачати тісто (можна розділити його на дві частини, для двох рулетів) в дуже тонкий пласт.
Чим тонше розкачати, тим смачніше буде ханум.
По всій поверхні тіста розподілити начинку і акуратно, не поспішаючи, скрутити рулет.
Краї обов’язково защипати, щоб не витік смачний м’ясний сік.
Як же варити ханум? Лист мантушниці або друшляк або форму для пароварки, мультиварки змастити злегка рослинним маслом.
Викладіть на нього рулет і залиште варитися 45-50 хвилин.
Соус для Ханума готується дуже просто.
Це проста відома всім засмажка -цибуля, морква, томатна паста чи помідори.
Обсмажити, протушкувати, в кінці додати зубчик часнику, зелень, накрити кришкою, дати настоятися.
Готовий ханум подають в гарячому вигляді.
Рулет викладають на блюдо, нарізають порційно.
Поливають соусом, посипають свіжою нарізаною зеленню.
Ханум готовий!
Смачного!