Хававші

Хававші

До вашої уваги – дуже простий рецепт “Хававші”, знаменитих єгипетських пиріжків.

Складові:

  • Борошно – 5 стаканів ( 200г )
  • Олія – ​​1 стакан (200г)
  • Тепла вода – 2 стакани(200г)
  • Сіль, перець – за смаком
  • Фарш яловичий – 750 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець  болгарський – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Селера – 1 шт.
  • Спеції – за смаком

Як приготувати «Хававші»

Змішайте борошно, масло, сіль і перець.
Гарненько перемішайте.
Додайте теплу воду і руками замісіть тісто.
Тісто розділіть на 16 рівних частин.

Тепер можна зайнятися начинкою.

Помідори (без насіння і рідини) і перець нарізати кубиками, моркву натерти, цибулю дрібно нашаткувати. Селеру теж дрібно наріжте. Нарізка повинна бути дрібною, великих шматочків в Хававші немає. Можете додати зелені.
Яловичий фарш гарненько змішайте зі спеціями, сіллю і перцем і потім  додайте порізані  овочі.
Начинку теж розділіть на 16 частин. У вас вийде 16 грудочок тіста і 16 частин начинки.
Далі все дуже просто. Беремо шматочок тіста, кладемо на злегка змащену олією робочу поверхню. Тонко розгортаємо кожну грудочку тіста.
У центр акуратно кладемо начинку.
Начинку потрібно злегка приплюснути.
Звертаємо в пиріжок. Робиться це просто: краями тіста накриваємо начинку зверху.
Пиріжки викладаємо на деко, застелені фольгою. Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.Хававші готові! смачного!  ( обов”язково спробуйте!)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: