Хліб з дірочками: як готувати Чіабату
від Denzhyttya
26 Вересня, 2021
Чіабатта містить на диво мало калорій і вражаючи багато дірок. Це говорить про те, що правильно приготована випічка цього типу містить набагато менше вуглеводів, ніж будь-яка інша. А все завдяки тривалому бродінню: тісто бродить довго, і за цей час в ньому встигають утворитися корисні кислоти.
Як і багато італійських страв, цей хліб можна і потрібно готувати вдома! Без будь-якої хлібопічки або спеціальної закваски. Тому пропонуємо вашій увазі рецепт чіабати, За яким вона вийде пишною, з хрусткою золотистою скоринкою.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно 450 г
- вода 400 мл
- дріжджі 2 г
- сіль 1 ч. л.
Приготування:
- Просійте борошно (400) у великий посуд з високими бортами, в якій будете вимішувати тісто. Додайте сіль і перемішайте.
- Всипте дріжджі в теплу воду (все правильно, 2 г дріжджів на 400 мл води). Потім повільно додайте воду з дріжджами в борошно, перемішайте для отримання рідкого тіста.
- А тепер головне: накрийте посуд тканиною і залиште тісто бродити при кімнатній температурі мінімум на 12 годин (максимум 20). Саме завдяки цьому тісто вийде таким, яким воно повинно бути в чіабатті.
- Висипати решту 50 г борошна на стіл, акуратно викладіть тісто на стіл, зовсім трохи вимісіть і накрийте рушничком. Нехай постоїть ще 2-3 години.
- Розігрійте духовку до 250 градусів разом з формою, в якій будете пекти хліб. Тісто перекладіть в гарячу форму нижньої стороною вгору, щоб воно було присипане борошном. І поставте в духовку. На дно духовки поставте деко з гарячою водою.
- Випікайте хліб 20 хвилин на пару. Потім заберіть лист і печіть ще 15 хвилин.
Домашній хліб варий того, щоб трохи почекати. По – перше, що ви знаєте, з чого він зроблений. По-друге, це унікальна можливість спробувати його свіжим. По-третє, вдома він смачніше. Чіабатта подається до супів і рагу,або їдять просто так .
Через:
sovkusom.ru
Джерело:
Переклад Denzhyttya