Хлібне морозиво або Семіфредо – хіт сезону!

Семіфредо – велика класика італійської кухні. У перекладі означає “наполовину м’який” або “наполовину заморожений”. Семіфредо – це домашнє морозиво, до складу якого входять різні наповнювачі горіхи, карамель ягоди, шоколад.

Ніколи б не подумала, що вершково-житня суміш може бути  такою смачною .

Інгредієнти:

  • 80 г чорного хліба (Бородинський, солодовий)
  • 50 г підсушеного мигдалю
  • 3 яєчні білки
  • 90 г цукрової пудри
  • 100 мл вершків

Приготування:

  1. Збити в блендері мигдаль і хліб в дрібну крихту і підсушити злегка на сковороді чи в духовці , щоб крихти вийшли хрусткими.
  2. Збити білки з дрібкою солі, не перестаючи збивати додати цукрову пудру.
  3. Маленьким віночком збити вершки.
  4. Перемішати хлібні крихти зі збитими вершками.
  5. Порціями, ретельно перемішуючи ввести білки.
  6. Викласти довгу форму плівкою або змастити маслом і наповнити масою.
  7. Заморожувати не менше двох годин.
  8. Подавати морозиво, нарізавши його брусочками. Можна прекрасити  тертими горіхами,какао, шоколадом чи фруктами.

Смачного! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: