Хлібне морозиво або Семіфредо – хіт сезону!
від Denzhyttya
17 Серпня, 2021
Семіфредо – велика класика італійської кухні. У перекладі означає “наполовину м’який” або “наполовину заморожений”. Семіфредо – це домашнє морозиво, до складу якого входять різні наповнювачі горіхи, карамель ягоди, шоколад.
Ніколи б не подумала, що вершково-житня суміш може бути такою смачною .
Інгредієнти:
- 80 г чорного хліба (Бородинський, солодовий)
- 50 г підсушеного мигдалю
- 3 яєчні білки
- 90 г цукрової пудри
- 100 мл вершків
Приготування:
- Збити в блендері мигдаль і хліб в дрібну крихту і підсушити злегка на сковороді чи в духовці , щоб крихти вийшли хрусткими.
- Збити білки з дрібкою солі, не перестаючи збивати додати цукрову пудру.
- Маленьким віночком збити вершки.
- Перемішати хлібні крихти зі збитими вершками.
- Порціями, ретельно перемішуючи ввести білки.
- Викласти довгу форму плівкою або змастити маслом і наповнити масою.
- Заморожувати не менше двох годин.
- Подавати морозиво, нарізавши його брусочками. Можна прекрасити тертими горіхами,какао, шоколадом чи фруктами.
Смачного!
Позначки