Хмиз: приємне дежавю з дитинства

До речі зараз не так часто його готують і таких хмиз цілком згодиться для святкового чаювання. Ніжні хрустики просто готуються і припадуть до смаку всім.

Інгредієнти:

  • 2 шт яйця
  • 220 г борошна
  • 30 мл г0рілки
  • олія для фритюру – за потребою
  • цукор за смаком – у мене 2 ст.л.

Приготування:

  1. У великій мисці робимо гірку з просіяного борошна. У поглиблення вбиваємо яйця, додаємо г0рілку, цукор, сіль. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками. Закінчуємо вимішувати, коли тісто не липне до рук.
  2. Укутуємо тісто в харчову плівку і залишаємо на столі відпочити на 35 хвилин.
  3. Ділимо тісто на 4 частини. Кожну частину розкачуємо в пластину 1-2 мм завтовшки.
  4. Вирізаємо форму печива. Можна спеціальними фігурними ножами. Наші мами робили так. Нарізали на ромбики, робили подовжній отвір посередині і прокручували один хвіст через нього – виходили довгасті спіральки.
  5. У сковорідці з високими стінками або мультиварці прогріти олію до 170-175 * С і викладати печиво партіями. Врахуйте, що вироби збільшуються в два рази.
  6. Рум’яні по обидва боки хворостинки викладаємо на тарілку, застелену серветкою. Припудрюємо гаряче печиво цукровою пудрою.

Приємного чаювання!

Замітка від Шеф-кухаря

Порада. Десерт вийде більш ароматним, якщо гарячий хмиз присипати сумішшю з меленої кориці і цукрової пудри.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: