Хмиз: приємне дежавю з дитинства
від Denzhyttya
25 Жовтня, 2021
До речі зараз не так часто його готують і таких хмиз цілком згодиться для святкового чаювання. Ніжні хрустики просто готуються і припадуть до смаку всім.
Інгредієнти:
- 2 шт яйця
- 220 г борошна
- 30 мл г0рілки
- олія для фритюру – за потребою
- цукор за смаком – у мене 2 ст.л.
Приготування:
- У великій мисці робимо гірку з просіяного борошна. У поглиблення вбиваємо яйця, додаємо г0рілку, цукор, сіль. Вимішуємо тісто спочатку ложкою, потім руками. Закінчуємо вимішувати, коли тісто не липне до рук.
- Укутуємо тісто в харчову плівку і залишаємо на столі відпочити на 35 хвилин.
- Ділимо тісто на 4 частини. Кожну частину розкачуємо в пластину 1-2 мм завтовшки.
- Вирізаємо форму печива. Можна спеціальними фігурними ножами. Наші мами робили так. Нарізали на ромбики, робили подовжній отвір посередині і прокручували один хвіст через нього – виходили довгасті спіральки.
- У сковорідці з високими стінками або мультиварці прогріти олію до 170-175 * С і викладати печиво партіями. Врахуйте, що вироби збільшуються в два рази.
- Рум’яні по обидва боки хворостинки викладаємо на тарілку, застелену серветкою. Припудрюємо гаряче печиво цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Замітка від Шеф-кухаря
Порада. Десерт вийде більш ароматним, якщо гарячий хмиз присипати сумішшю з меленої кориці і цукрової пудри.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua