Холодний торт з персиками, ніжний і легкий! Це дуже смачно, спробуйте!
від Denzhyttya
26 Липня, 2021
Вітаю! Сьогодні ділюся рецептом смачного десерту. Думаю в літню пору року ніхто не відмовиться від шматочка ніжного і легкого тортика!
Інгредієнти:
- Сметана 25% – 600 грам
- Сир 9% – 200 грам
- Персики – 600 грам
- Желатин – 25 грам
- Вода – 100 мл., для желатину
- Цукор – 100-150 грам
- Ванілін за смаком
Приготування:
- Желатин заливаю водою, і залишаю на кілька хвилин для набухання.
- За цей час в мисці з’єдную сир і пару ложок сметани, сметану беру із загальної кількості. Також додаю цукор, я додала всього 100 грам, торт вийде в міру солодким, я б сказала, ледве солодким, якщо хочете щоб було солодко, додайте 150 грам або більше.
- Перебиваю все блендером кілька хвилин, щоб розтерти крупинки сиру. Маса виходить гладка і однорідна.
- Додаю решту сметани, і збиваю все міксером кілька хвилин. Також можна додати ванілін за смаком.
- Маса вийде пишною.
- Тепер набряклий желатин розтоплюю в мікрохвильовці. Зазвичай 30 секунд досить.
- Вливаю желатин в миску, швидко і добре перемішую, відразу ж додам персики, перемішую і переливаю в форму.
- У мене це кондитерське кільце, діаметром 24 см. Дно потрібно затягнути харчовою плівкою. Можна використовувати роз’ємну форму для випічки, її теж потрібно буде затягнути плівкою. Також ви можете розлити все порційно в піали.
- Зверху я викладаю шматочки персиків і щоб вони не потемніли, акуратно змащую їх за допомогою ложки.
- Прибираю форму в холодильник на 2-3 години. У маленьких формочка десерт застигне швидше. Як тільки десерт застиг можна пробувати.
- Для того щоб дістати десерт з форми я проходжу ножем по колу.
- Десерт виходить дуже ніжним, пористим і свіжим. Замість персика можна використовувати будь-яку ягоду.
- Спдіваюсь багатьом цей десерт буде до смаку!
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua
Позначки