Хрумкі рогалики: вишукані ласощі з начинкою до чаю
від Denzhyttya
23 Листопада, 2021
Родзинка цього рецепту – оригінальне тісто з приголомшливим смаком, його можна використовувати не тільки для рогаликів, а й для тортів, печива. Ніжна, хрумка випічка підкорить вас, а начинки можна підбирати будь-які.
Інгредієнти:
- сметана – 1 стакан
- маргарин – 240 гр
- сода – 1/2 ч л
- борошно – опціонно, близько 4 стакана
- мак, вода чи молоко для макової начинки
- горіхи та цукор для горіхової начинки
Приготування:
- Беремо 2 стакана борошна, нарізаємо туди маргарин, пальцями формуємо крихту на кшталт пісочного тіста. Вводимо соду, сметану, вимішуємо.
- Тісто замішуємо швидко, борошно додаємо до тих пір, поки не сформується щільне тісто, майже як пельменне.
- Кладемо в холод на 40 хвилин і створюємо начинку.
- Перемелюємо мак, заливаємо кип’ятком або молоком, що закипіло так, щоб потім не потрібно було зливати. Запарений мак з’єднуємо із цукром.
- Подрібнюємо горіхи, з’єднуємо із цукром.
- Розкачуємо тісто тонко, приблизно в 1 мм або навіть тонше.
- Формуємо трикутники, кладемо всередину начинку та згортаємо рулетом.
- Застеляємо деко пергаментом і викладаємо рогалики.
- Випікаємо в духовці при 180 С хвилин 15.
- Не варто перетримувати рогалики, після появи рівного рум’янцю можна виймати.
- Подаємо, присипавши цукровою пудрою.
Джерело:
skarbnychka-retseptiv.com.ua