Хрустка квашена капуста з морквою

Зима близько, а це значить, що саме час поповнювати свої комори вітамінними закрутками. Тому сьогодні у нас для вас – рецепт квашеної капусти в банці. Перевірений метод приготування капусти з морквою, який всім припаде до душі. Так що наперед бажаємо приємного смаку!

Рецепт квашеної капусти в банку

Рецепт квашеної капусти

квашена капуста

Інгредієнти:

  • 1 качан капусти
  • 2 великих моркви
  • 2 л води
  • 3 ст. л. солі
  • 2 ст. л. цукру
  • спеції за смаком

Приготування

  1. Спочатку потрібно нашаткувати дрібно капусту за допомогою спеціальної терки або ножа. А моркву подрібнюємо за допомогою великої терки. Потім слід змішати капусту з морквою і віджати руками, добре перемішавши. Утрамбовуємо в банку, яку потрібно поставити у велику миску.
  2. Змішуємо сіль, воду і будь-які спеції і ставимо на вогонь. Чекаємо, коли закипить. А потім заливаємо розсіл в банку так, щоб він переливався через верх. І на дві доби банку залишаємо відкритою. Час від часу потрібно проколювати довгим ножем капусту до дна, щоб вона не гірчила.
  3. Зливаємо розсіл через кришку з дірочками. Додаємо в нього цукор і заливаємо капусту. Після цього банку можна закривати кришкою і відправляти на добу в холодильник.

капуста на зиму

Це дуже простий спосіб заквасити капусту, але виходить салат ніжним, хрустким і дуже смачним. Крім того, ще й всі вітаміни в овочах зберігаються.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: