Хрустка квашена капуста з морквою
від Denzhyttya
26 Вересня, 2021
Зима близько, а це значить, що саме час поповнювати свої комори вітамінними закрутками. Тому сьогодні у нас для вас – рецепт квашеної капусти в банці. Перевірений метод приготування капусти з морквою, який всім припаде до душі. Так що наперед бажаємо приємного смаку!
Рецепт квашеної капусти
Інгредієнти:
- 1 качан капусти
- 2 великих моркви
- 2 л води
- 3 ст. л. солі
- 2 ст. л. цукру
- спеції за смаком
Приготування
- Спочатку потрібно нашаткувати дрібно капусту за допомогою спеціальної терки або ножа. А моркву подрібнюємо за допомогою великої терки. Потім слід змішати капусту з морквою і віджати руками, добре перемішавши. Утрамбовуємо в банку, яку потрібно поставити у велику миску.
- Змішуємо сіль, воду і будь-які спеції і ставимо на вогонь. Чекаємо, коли закипить. А потім заливаємо розсіл в банку так, щоб він переливався через верх. І на дві доби банку залишаємо відкритою. Час від часу потрібно проколювати довгим ножем капусту до дна, щоб вона не гірчила.
- Зливаємо розсіл через кришку з дірочками. Додаємо в нього цукор і заливаємо капусту. Після цього банку можна закривати кришкою і відправляти на добу в холодильник.
Це дуже простий спосіб заквасити капусту, але виходить салат ніжним, хрустким і дуже смачним. Крім того, ще й всі вітаміни в овочах зберігаються.
Через:
vazhnoznat.com
Джерело:
Переклад Denzhyttya