Хрусткі огірки на зиму без оцту і стерилізації. Всі просять рецепт

Хрусткі огірочки з часточками лимона і без оцту виходять ароматними, смачними, просто відмінна закуска для будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • огірки
  • лимонні дольки по 1 – 2 в банку
  • перець солодкий, 1 шт
  • кріп, листя хрону
  • часник, по 2 зубчики в банку
  • лавровий лист по 1 шт
  • перець горошком по 5 шт
  • запашний перець по 3 шт

Для маринаду необхідно:

  • вода, 1 л;
  • сіль, 50 г;
  • цукор, 120 г;
  • лимонна кислота, 1 ч.л.

Хрусткі огірки на зиму без оцту і стерилізації. Всі просять рецепт

Приготування:

  1. Огірки промиваємо. Якщо овочі мляві, можна залити холодною водою на кілька годин. Хвостики обрізаємо з двох сторін.
  2. У чисті банки розкладаємо кріп і всю іншу зелень, спеції.
  3. Укладаємо щільно огірки, часточки лимона, часник, шматочки перцю.
  4. Заливаємо кип’ятком, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.
  5. Зливаємо воду і розчиняємо в ній сіль і цукор, лимонну кислоту. Доводимо до кипіння, розливаємо в банки, закручуємо кришками.
  6. Перевертаємо банки і залишаємо остигати.
  7. Консервацію зберігаємо в підвалі або в коморі. Така закуска виходить просто ідеальною, з легким, цитрусовим ароматом і приємною кислинкою. Огірки підходять просто для подачі і в салати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: