Ідеальна випічка: ароматні булочки з часником та зеленню

  • Значно цікавіше подати до першої страви, замість простих скибочок хліба, домашні апетитні булочки!
Ідеальна випічка: ароматні булочки з часником та зеленню

Ми пропонуємо рецепт швидких булочок.

Інгредієнти:

    • 400 г борошна
    • 1 ч. л. сухих дріжджів
    • 1 ч. л. цукру
    • 2-3 зубчики часнику
    • 250 мл молока
    • 0,5 ч. л. солі
    • 50 г вершкового масла
    • 2 ст. л. рослинної олії
    • зелень
    • 1 жовток

Приготування:

    1. Змішайте дріжджі з просіяним борошном, додайте тепле молоко, сіль, цукор і рослинне масло, перемішайте і замісіть м’яке тісто. Миску з тістом накрийте і поставте у тепле місце на 30 хвилин.
    2. Поки тісто підходить, займіться приготуванням начинки. У розм’якшене вершкове масло додайте подрібнену зелень і часник, пропущений через прес, перемішайте все.
    3. Тісто, яке вже підійшло, скачайте в ковбаску, яку потім наріжте на скибочки. Кожен шматочок розкачайте в коло, по центру якого викладіть трохи начинки. Складіть кружечки в 4 рази і помісти по 2-3 штуки в формочки для мафінів.

    4. Змастіть майбутні булочки жовтком і відправте в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20-25 хвилин.


Чудова альтернатива хлібу! Щоб не возитися часто з замісом тіста, використовуйте такий трюк: готуйте відразу 2-3 порції. Частину використовуйте, а частину залиште в холодильнику на потім: тісто чудово зберігається під плівкою до 5 днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: