Мармуровий кекс з кокосовою стружкою — покроковий рецепт

  • Готується ця випічка дуже просто, а смак здивує, навіть, найзавзятішого гурмана.
Мармуровий кекс з кокосовою стружкою — покроковий рецепт

Коли хочеться солодкої випічки, а часу особливо немає, то нас завжди виручає кекс. Існує величезна кількість рецептів приготування кексів: на кефірі, кислому молоці, ряжанці, просто на вершковому маслі і яйцях, з родзинками, цукатами, курагою, вишнею свіжою та в’яленою, яблуками, шоколадом, цитрусовими і маком. Ми сьогодні пропонуємо звичайний двоколірний кекс на вершковому маслі і яйцях.

Цей кекс сподобається тим, хто любить розсипчасту, злегка пісочну консистенцію кексів.

Інгредієнти:

    • 180 г м’якого вершкового масла
    • 170 г борошна
    • 75 г кокосової стружки
    • 150 г цукрової пудри
    • 4 великих яйця
    • 7 г розпушувача
    • 25 г какао-порошку
    • 25 мл вершків 20%

Приготування:

    1. Форму для кексу змастити маслом і присипати борошном. Духовку розігріти до 200 градусів.
    2. Кокосову стружку підрум’янити на сухій сковороді до появи аромату, змішати з борошном і розпушувачем.
    3. Масло розтерти з цукровою пудрою до пишної, кремоподібної консистенції. Не зупиняючи міксер, по одному ввести яйця, збити. У кілька прийомів ввести борошняну суміш. Тісто розділити на 2 частини і в одну з них ввести какао і вершки.
    4. Викласти тісто у форму, чергуючи темне і світле тісто, розрівняти поверхню тіста. Випікати 15 хвилин при 200 градусах, потім знизити температуру до до 170 і готувати ще 15-25 хв (тест готовності — суха зубочистка)

Дати тісту трохи охолонути у формі і перекласти на решітку до повного охолодження. За бажанням зверху можна полити шоколадом.

Приємного чаювання!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: