Вдалий та простий рецепт здобних булочок в домашніх умовах

Сьогодні готуватимемо дуже ароматні та суперповітряні здобні булочки. Як начинку використовуємо заварний крем з апельсиновим ароматом, формуємо булочки у вигляді спіралей – процес нескладний, а виглядає незвичайно та красиво!

Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах

Інгредієнти:

Крем:

  • цукор – 2 ст. л.
  • ванільний цукор – 10 г
  • кукурудзяний крохмаль – 2 ст. л.
  • жовток – 1 шт.
  • молоко – 300 мл
  • ароматизатор апельсиновий – кілька крапель

Тісто:

  • молоко – 200 мл
  • цукор – 2 ст. л.
  • дріжджі сухі – 7 г
  • яйце – 1 шт. + білок – 1 шт.
  • олія – 3 ст. л.
  • сіль – 0,5 ч. л.
  • цедра одного апельсина
  • борошно – 400 г

Для змащування:

  • молоко – 2 ст. л.

Додатково: (за бажанням)

  • шоколадні крапельки
  • абрикосове варення
  • подрібнений арахіс
  • цукрова пудра

Приготування:

  1. Приготування почнемо із заварного крему. У каструлю висипаємо 2 ст. л. цукру та 10 г ванільного цукру, 2 ст. л. крохмалю, додаємо 1 жовток (білок залишаємо для тіста) та виливаємо 300 мл молока, але не все відразу. Додаємо десь 50 мл, перемішуємо до однорідності, а потім виливаємо інше.
  2. Каструлю ставимо на плиту, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо крем до загустіння. Знімаємо з вогню та додаємо кілька крапель апельсинового ароматизатора. Переливаємо крем у миску, накриваємо плівкою в контакт і даємо повністю охолонути.Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах
  3. Далі знімаємо цедру з одного апельсина, вона нам потрібна саме в тісто.
  4. Для тіста в миску виливаємо 200 мл теплого молока, додаємо 2 ст. л. цукру, 7 г сухих дріжджів, перемішуємо та висипаємо сюди 3 ст. л. борошна. З’єднуємо його з рідкою масою, накриваємо рушником і даємо дріжджам активуватись протягом 15 хвилин.
  5. Перемішуємо опару та виливаємо 1 яйце та 1 білок, який у нас залишився від крему. Також додаємо 3 ст. л. олії без запаху, 0,5 ч. л. солі та перемішуємо. Висипаємо цедру апельсина, вмішуємо її в тісто і починаємо вводити борошно, що просіюємо. Усього потрібно 400 г. Тісто має залишитися м’яким, еластичним, що не липне до пальців.
  6. Миску змащуємо олією, кладемо кульку тіста і накриваємо рушником. Даємо час підійти.Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах
  7. Мені знадобилося на це 50 хвилин. Обминаємо тісто і перекладаємо на стіл. Ділимо його на 9 однакових шматочків. Якщо зважити, то кожен шматочок тіста буде по 80 г. Формуємо їх у кульки.Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах
  8. Стіл змащуємо олією, кульку тіста руками розкачуємо в довгий джгут, який переплітаємо у двох місцях і 2 кінці скріплюємо між собою.Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах
  9. Спіралі перекладаємо на деко, застелене папером для випічки. Накриваємо їх пакетом та рушником і даємо постояти 10 хвилин у теплому місці.
  10. Заварний крем повністю охолонув, знімаємо плівку та перемішуємо його. Перекладаємо у кондитерський мішок.Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах
  11. Акуратно відкриваємо поглиблення і заготовки змащуємо теплим молоком. У центр кожного заглиблення видавлюємо трохи заварного крему. На крем викладаємо шоколадні крапельки, можна взяти родзинки, і відправляємо випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах
  12. Потім дістаємо булочки з духовки, даємо трохи охолонути. Дивіться, які вони гарні!Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах

Але ми їх додатково прикрасимо. Беремо рідке абрикосове або апельсинове варення та змащуємо кожну булочку. Присипаємо зверху подрібненими горішками та цукровою пудрою.Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах

Ці булочки дуже смачні! Рекомендую щиро! М’яке тісто, ніжний крем, тонкий смак та аромат апельсина. Таку випічку можна подавати не тільки з чаєм, але і з какао або ягідним морсом. Показую, як приготувати м'якесенькі здобні булочки з начинкою до чаю: вдалий та простий рецепт в домашніх умовах

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: