Ідеальне тісто для чебуреків. Соковиті і хрусткі з м’ясом
від Denzhyttya
20 Вересня, 2021
Чебуреки стануть фаворитом будь-якого столу. Їх чудовий аромат і приголомшливий смак нікого не залишать байдужим. Є багато рецептів приготування чебуреків. Пропонуємо один, на наш погляд, один з найбільш вдалих.
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно – 500 г
- вода – 250 мл
- сіль – 5 г
- соняшникова олія – 30 мл
- г0рілка – 35 мл
Начинка:
- фарш з баранини – 300 г
- цибуля ріпчаста – 120 г
- сіль – ½ чайної ложки
- перець чорний мелений – 1 чайна ложка
- соняшникова олія
Приготування:
- У ємність висипаємо борошно. Туди ж додаємо сіль, олію, воду, горілку і старанно перемішуємо інгредієнти.
- Тісто замішано. Тепер накриваємо його кулінарною плівкою і відставляємо в сторону на 1 годину.
- У ємність з баранячим фаршем додаємо воду (30 мл), попередньо нашатковану цибулю і спеції.
- Беремо тісто. Відрізаємо від нього 100-грамовий шматочок (приблизно). Тонко розкачуємо його, в центр викладаємо м’ясну начинку і скріплюємо краї чебурека.
- Краї акуратно підрізаємо, щоб чебуреки вийшли красивими.
- Виливаємо олію в сковорідку, розжарюємо її до кипіння. Відправляємо на сковорідку чебуреки. Смажимо з двох сторін до появи апетитної рум’яної скоринки.
- За допомогою лопатки викладаємо чебуреки на паперові серветки, щоб надлишки олії в них вбралися.
- Викладаємо чебуреки на тарілку і подаємо гарячими до столу.
Джерело:
mandarynka.com.ua