Італійський торт без грама борошна. Готувала його на святковий стіл, гості були в захваті
від Denzhyttya
20 Жовтня, 2020
Торт з м’якими і ніжними горіховими коржами, які умазані вершками і посипані хрустким шоколадом.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- горіхи грецькі, 150 г;
- білок, 5 шт;
- цукор, 200 г;
лимонний сік, 1 ст.л; - сіль, чверть ч.л;
- крохмаль картопляний, 1 ст.л;
- шоколад, 200 г;
- вершки жирні, 500 мл;
- пудра цукрова, 2 – 3 ст.л.
Процес приготування
- Горіхи на сухій сковороді і обсмажуємо, охолоджуємо і подрібнюємо за допомогою блендера.
- Білки збиваємо з дрібкою солі до збільшення маси і поступово всипаємо цукор, збиваємо до стійкої піни і вливаємо лимонний сік. Збиваємо масу до густоти і стійкості.
- Всипаємо крохмаль і збиваємо. Додаємо горіхи і перемішуємо лопаткою.
- Деко застеляємо пергаментом і ставимо на нього роз’ємне кільце. Викладаємо в середину трохи тіста, розрівнюємо.
- Таким чином ви зробите 6 коржів. Випікаємо при 220 градусах і випікаємо від 7 до 10 хвилин до легкої золотистості.
- Розтоплюємо шоколад – молочний або чорний на ваш смак.
- Коржі змащуємо шоколадом.
- Вершки збиваємо і додаємо цукрову пудру, збиваємо до стійкої піни.
- Змащуємо коржі кремом і формуємо торт, обмазуємо верх і боки, прикрашаємо за смаком.
- Ставимо в холодильник на 2 години або на ніч.
Джерело:
mandarynka.com.ua