Кабачки по-селянськи: смачний салат, який виручить в зимову пору року

Домашні заготовки з кабачків – відмінна підмога в зимові холоди, коли хочеться чогось смачного з літа. Кабачки, морква і цибуля – класичне тріо, з якого зазвичай виходять найсмачніші зимові салати. Процес консервації нескладний, зберігаються такі банки відмінно всю зиму.

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг або трохи більше;
  • цибуля – 650 гр;
  • морква – 750 гр;
  • зелень і томатна паста – за смаком;
  • соняшникова олія – 90 мл;
  • оцет – 3 ст л;
  • сіль – 25 гр;
  • цукор – 45 гр.

Приготування:

  1. Кабачки ріжуться великими шматками, моркву натирається грубо. Цибулю нарізаємо півкільцями побільше. Подрібнюємо зелень.
  2. На сковорідці розігріваємо олію, смажимо цибулю до напівпрозорого стану. Додаємо моркву, вимішуємо, смажимо 5 хвилин.
  3. Додаємо томатну пасту, вимішуємо, тушкуємо 10-15 хвилин.
  4. Кладемо кабачки, вимішуємо, присолюємо, додаємо цукор. Під закритою кришкою тушкуємо 10 хвилин.
  5. Додаємо зелень і тушкуємо ще 3 хвилини, вливаємо оцет.
  6. Тушкуємо ще 2-3 хвилини, розкладаємо по простерилізованим банкам максимально щільно.
  7. Закручуємо, ставимо догори ногами, закриваємо, поки не охолонуть.
  8. Зберігається салат в підвальному приміщенні або при кімнатній температурі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: